Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
22.02.2024 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dennis Eckert Ayensa (© AFP)

Royale Union si v Německu vyšlápl na Frankurt a odvezl si postup

Domácí Frankfurt podlehl v odvetě prvního kola play off Konferenční ligy klubu Royale Union 1:2, díky čemuž se do osmifinále podívají Belgičané. Vítěze postrčila do další fáze už 47. minuta, kdy se prosadil Cameron Puertas. Švýcarský záložník přitom platí zejména za skvělého nahrávače, jelikož v belgické nejvyšší soutěži si připsal již 13 asistencí. To nakonec potvrdil u vítězné trefy Dennise Eckerta Ayensy, jemuž nahrával.

Frankfurt v posledních duelech nezvládal dotáhnout dobře rozehrané souboje do vítězného konce. Projevilo se to jak v Bundeslize, kde hned třikrát vedl v remízovém klání s Freiburgem, tak i v Konferenční lize, v níž se už v 10. minutě těšil na hřišti Saint-Gilloise z dvoubrankového náskoku. Pak se však probudili severští střelci belgického celku a po gólu a asistenci Mathiase Rasmussena bylo před odvetou vše otevřené.

Na první nebezpečnou střelu si museli diváci počkat do 11. minuty. Koki Mačida vyslal z prostoru před pokutovým územím nebezpečný pokus k levé tyči, Kevin Trapp však proti jeho zakončení vytáhl dobrý zákrok. O několik minut později se Orli dostali do ještě nadějnější příležitosti, z níž se jim dokonce podařilo skórovat. Farés Chaïbi se ale neradoval dlouho, neboť se před brankovou situací nacházel v ofsajdu.

V úplném závěru první půle dostal tým z Německa možnost zahrávat volný přímý kop z nebezpečného prostoru. Míče se ujal Chaïbi a vyslal razantní projektil, který Anthony Moris zneškodnil pouze konečky prstů.

Royale Union na svého soupeře ihned po změně stran vlétl a slavil úspěch. Mohamed Amoura prošel po pravém křídle přes několik hráčů a připravil balon pro Puertase, jenž vyslal z hranice pokutového území nechytatelnou střelu k levé tyči. V 71. minutě mohl švýcarský záložník přidat druhou trefu v utkání a také stvrdit postup svého týmu, Trapp se však proti jeho pokusu blýskl skvělým zákrokem.

Nakonec se to Unionu SG ale přece jen podařilo, v 80. minutě propadl míč po rohovém kopu do míst, kde stál Eckert Ayensa, jenž nekompromisně vypálil k pravé tyči z voleje. Závěr ještě zdramatizoval Junior Dina Ebimbe, který se trefil hlavou přesně pod břevno Morisovy branky.

Royale Union tak v Německu uspěl a stále může, byť o patro níže, napodobit loňské tažení Evropskou ligou. Los další fáze Konferenční ligy je na programu v pátek 23. února.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele