Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 4. kolo
09.11.2023 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Daniel Muñoz (© AFP)

Ferencvárosi doma jen remizoval s pasivním Genkem

Genk bojoval o druhé místo ve skupině a potřeboval k tomu vyhrát. To se mu ale nakonec nepovedlo a oba celky si jen rozdělily body. Na první branku domácího Pešiće totiž dokázal odpovědět po hodině hry pálící Muñoz.

Domácí začali aktivněji a už po devíti minutách jsme se málem dočkali otevření skóre. Záložník Marquinhos napřáhl z větší vzdálenosti, když před sebou viděl ustupující obranný val, jenže jeho rána zamířila těsně vedle. Na opačné straně se podobnou ranou zaskvěl El Khannous, který donutil brankáře Dibusze k efektnímu zákroku.

Komplikací pro hostující Genk se stalo zranění kapitána Heynena, který musel opustit hřiště po třiatřiceti minutách. Těsně před koncem první půle znovu zahrozili domácí. Po rychlé akci tažené v křídelních prostorech se míč dostal do druhé vlny ve vápně na Marquinhose, jenž z první vypálil. Jenže jeho ránu pod víko skvěle vykryl hostující gólman Vandevoordt.

Gól byl ale cítit ve vzduchu a pouhé tři minuty po změně stran se objevil první zásah. První ránu sice hostující brankář Vandevoordt vyrazil, jenže na rychlou odpověď dobíhajícího Aleksandara Pešiće už reagovat nedokázal.

Obdobná situace ale byla k vidění i na druhé straně. Po hodině hry nejprve brankář Dibusz vyrazil střelu od Matiase Galarzy, avšak už si nedokázal poradit s dobíhajícím Danielem Muñozem. V nastavení ještě zahodil velkou šanci domácí Makreckis, jehož obrovskou šanci lapil skvělý Vandevoordt!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele