Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující Yusuf Yazici (© AFP)

Slovan napotřetí neuspěl a i přes bojovný výkon prohrál v Lille 1:2

Slovan Bratislava v úvodních dvou zápasech Konferenční ligy zvítězil a teď chtěl překvapit francouzské Lille, nicméně po výsledkové stránce se mu to nakonec nepovedlo. Ve čtvrtečním utkání ve Francii sice vedl, jenže po změně stran o náskok přišel a duel nakonec dohrával v oslabení, když byl těsně před koncem vyloučen brazilský obránce Lucas Lovat. Domácí se tak díky tomuto vítězství posunuli do čela skupiny A se sedmi body.

Výběr vedený trenérem Vladimírem Weissem se v žádném případě nemá za co stydět, jenže na bodový zisk to tentokráte nestačilo, a tabulkou proto klesl na druhou příčku se šesti body. Přitom outsider vstoupil do tohoto klání velmi dobře a po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se mohl dostat do vedení, avšak střela arménského útočníka Barseghjana minula pravou konstrukci o několik decimetrů.

Slovan se přece jen dočkal senzačního vedení v 25. minutě. Po hezké kombinaci ve středu hřiště si seběhl za defenzívu protivníka pozdější "hříšník" Lovat a z levé strany poslal prudkou přihrávku před branku, kam si naběhl srbský forvard Aleksandar Čavrič, který chladnokrevně rozvlnil síť. Domácí mohli hned dvakrát snížit ještě do přestávky, ale po hlavičce Diakitého bravurně zasáhl brankář Borjan a pak rána Angela Gomese letěla o kousek vedle pravé tyče.

Slovan se statečně držel i po změně stran. V 57. minutě se podruhé musel vytáhnout Borjan, jelikož tváří v tvář fantasticky vychytal kanadského ostrostřelce Davida. Lille se dočkalo očekávaného vyrovnání přesně v polovině závěrečného dějství. Srovnat dokázal turecký záložník Yusuf Yazici, jenž po prachbídné rozehrávce obránce Kašie obdržel finální pobídku od pozdějšího hrdiny Rémyho Cabelly a z první zavěsil přímo pod břevno.

Bratislavský klub si chtěl vzít zpět ztracený náskok zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně povedený lob Blackmana zastavil těsně před brankovou čarou vracející se Brazilec Alexsandro Ribeiro. OSC rozhodlo o svém úspěchu v 82. minutě, neboť skóroval již zmiňovaný Cabella pohotovou tečí z hranice brankového území po famózní individuální akci Zhegrova.

Za další tři minuty se naděje Slovanu na bodový zisk ještě více snížila, protože přímou červenou kartu uviděl Lovat za zastavení vyložené brankové možnosti a poté se už nic zásadního nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Breze

Cavric Lovat

Reagovat
Seydou Doumbia

Lovato hrozný kokotek ten má v hlavě hrozně povysavané

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele