Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

hlavní fáze, 1. kolo
03.10.2024 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dominik Kostka (© ČTK / Petrášek Radek)

Boleslav návrat do Evropy nezvládla. Noah rozhodl po změně stran

Hráči Mladé Boleslavi vstoupili do Konferenční ligy prohrou 0:2 na půdě arménského týmu Noah. Středočeši byli proti klubu založenému v roce 2017 pasivnějším týmem už v první půli, avšak v ní fotbalisté ze Zakavkazska nedokázali svou výraznou střeleckou převahu přeměnit v gól. Rozhodnutí tak přinesla až 58. minuta, kdy se trefil Matheus Aias, jeden z devíti cizinců v základní sestavě domácích.

Mladou Boleslav, která si hlavní fázi evropských pohárů naposledy zahrála v ročníku 2007/2008, čekal jeden z nejmladších týmů v Evropě. FC Noah sice v aktuálním ročníku arménské ligy nedominuje, ale v předkolech Konferenční ligy dokázal vyřadit Ružomberok nebo AEK Atény. Portugalský trenér FC Noah Rui Mota se spoléhá na kádr plný cizinců. Středočechy tak na úvod soutěže čekal nevyzpytatelný soupeř.

Začátek utkání velké šance neukázal. Ve 23. minutě se do boleslavského pokutového území dostal Virgile Pinson, ale jeho střelu zablokoval Denis Donát. O minutu později poslal Vasil Kušej střílený centr na malé vápno domácích, kde chtěl směřovat svou přihrávku na Jakuba Fulneka. K tomu se však míč nedostal, akci zmařil gólman Ognjen Čančarevič.

Domácí si udržovali míč na svých kopačkách. Do velké šance se dostali ve 32. minutě díky závaru v pokutovém území Středočechů. Nepřehledná akce skončila po střele Héldera Ferreiry dalším rohem arménského týmu. Ve 39. minutě se do příležitosti dostal Ferreira. Domácí útočník běžel na mladoboleslavskou branku, po cestě ještě zasekávačkou eliminoval Martina Králika, Ferreirovu střelu nakonec tečoval Fulnek na roh. O dvě minuty později pak tvrdě pálil Pinson těsně nad bránu Matouše Trmala.

V závěru prvního poločasu už byla převaha Noahu citelná. Ve 44. minutě ještě vypálil zpoza šestnáctky Imran Oulad Omar. Míč trochu zaplaval, Trmal ho však dokázal zkrotit.

Mladá Boleslav vstoupila do druhé půle aktivněji, Patrik Vydra se v 48. minutě opřel za šestnáctkou do míče, jeho pokus Čančarevič bez problémů chytil. Následující minuty velké šance nepřinesly.

V 58. minutě se Noah zaslouženě dostal do vedení. Vydra ztratil na půlce míč, Pinson se s ním rychle dostal do protiútoku a předložil ho před boleslavskou bránu Aiasovi, který ho uklidil za Trmala. V 62. minutě se opět předvedl Čančarevič. Kušej se probojoval před něj, domácí gólman však jeho střelecký pokus vyrazil. V 76. minutě Pinson navýšil vedení domácích na 2:0. Eraldo Cinari posunul balon do šestnáctky na Goncala Gregoria. Obrana hostů zcela propadla, neatakovaný Gregorio v pohodě předložil míč volnému Pinsonovi, který ho uklidil do téměř prázdné branky, Trmal se nestihl dostatečně rychle přesunout. V závěru už Noah kontroloval hru. Mladá Boleslav se nedokázala výrazněji prosadit, její upracované protiútoky nepřekonaly domácí obranu.

Vstup do Konferenční ligy se Mladé Boleslavi nepovedl. FC Noah ukázal technickou kvalitu a vysoké nasazení, proti kterým Středočeši nenašli odpověď. Arménský tým čeká v dalším kole Konferenční ligy výjezd na hřiště SK Rapid, jediný český zástupce v soutěži se na svém stadionu utká se švýcarským Luganem.

Autor: Livesport.cz / Igor Březina

Komentáře (27)

Přidat komentář
Losinho

1:1

Reagovat
insane

0:2

Reagovat
oli9

2:3

Reagovat
Y.Cabaye

Když venku vypráskali Beer Shevu a Paks, tak nějakej Noah musí být v klidu. 0-2

Reagovat
O.Giroud

nebo taky ne

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Lewandowski

Tip: 0:2, přání 4:3

Reagovat
Kepy_FCB

Noha-Bolka 1:4

Reagovat
JackDaniels.

Noah 15 striel za prvy polčas... To som necakal

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Ale na bránu je to 5:3...

Reagovat
HorajzmAmmann

Noah postoupilo přes AEK… amatéři to určitě nebudou… A o víkendu je porazilo Urartu. Ten hladký postup Baníku přes to Urartu cením víc a víc …

Reagovat
oli9

15. minut do konce 1:0 snad bolka vyrovná

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
KnoxXx

Trmal cely zapas vyraza lopty pred seba, to je brankar na 2 veci

Reagovat
Bayernista18

Bolka neuhraje ani bod. Jestli fakt neni lepší vypadnout už v předkolech...

Reagovat
lampas

Zbytečný klub, který i přes postup do EKL dosáhl dalšího dna v historii svého působení v evropských pohárech. Nikoho ten klub nezajímá, nikoho to nebude zajímat ani tady, ale rád si kopnu

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
BaggioRoberto

Tak ale to se bezte chytnout za ruku s Banikem, Brnem apod., ze jste takovy s.acky, ze tam musi za vas hrat Boleslav.

Reagovat
HorajzmAmmann

Asi bych úplně nesrovaval Paksi a Kodaň, ale OK

Reagovat
John Obi Mikel

Noah a Kodaň, přes Paksi přešli

Reagovat
Pablos

Reagovat
O.Giroud

Od Noahu som čakal dnes podobný výkon ale aj výbuch, veľmi zvláštny tím.

Reagovat
Salfovic

Dostat nakopáno od nějaký arménský nohy S kým pak chtějí bodovat

Reagovat
BaggioRoberto

Jestli tam Boleslav neudela zadny body, tak je tam zbytecne. Jako EKL je soutez olna naprostych nymandu, na par vyjimek, tam musi nase kluby bodovat. Ostudnej vykon.

Reagovat
Furia Ceca

Krotitelé koeficientu v akci Zase selhali proti obskurnímu týmu, jehož název ani nedokážu vyslovit

Reagovat
Pablos

No a ? h

Reagovat
Furia Ceca

Já myslím, že to je podle Noema, jehož archa přistála na Araratu, kterej se tyčí nad Jerevanem

Z mý strany to byl samozřejmě vtip, kterej si ale svojí reakcí totálně zazdil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele