22. kolo
13.02.2010 20:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Real veze tři body z města sherry

Real Madrid si po matné první půli poradil s Xerezem a porazil ho 3:0. Dobře se po svém návratu uvedl Cristiano Ronaldo, autor dvou branek. Před zítřejšími zápasy ztrácí Bílý balet na Barcelonu už jen dva body.

Xerez nenavázal na dobré výsledky z posledních dvou kol a podlehl na domácím stadionu Municipal de Chapín rozdílem třídy Realu Madrid. Po bezgólovém prvním poločase otevřel skóre Arbeloa a soupeře dorazil dvěma trefami Ronaldo. Domácí jsou tak stále poslední v tabulce. Iker Casillas oslavil 500. zápas v dresu Realu další vychytanou nulou.

Zápas začal minutou ticha na počest Luise Molownyho, legendy Realu Madrid, který zesnul ve věku 84 let. Domácí nastoupili v očekávané sestavě, v dresu hostí nahradil Albiola Garay. Real od prvních okamžiků držel míč, Xerez čekal na vlastní polovině, přesto měl první šanci. Calvo posunul na Moma, který prudkou střelu otřel o břevno.

Za Real odpověděl Ronaldo, jehož hlavičku po centru Arbeloy lapil Renan. O pár minut nato měl Portugalec další šanci, když převzal pas Granera, ale vykopl s míčem i "krtka" z nepříliš kvalitního trávníku. Ve 27. minutě přestřelil Momo, kterému odpověděli stejnou mincí Ronaldo a Granero. Real měl převahu i nadále, což dokumentovala největší příležitost v závěru poločasu, kdy Ronaldo znovu po centru Arbeloy hlavičkoval do břevna.

Začátek druhé půle pokračoval ve stejném trendu. Domácí se statečně bránili nájezdům hostí, kde byl znovu velice aktivní Ronaldo, ač první střelu na branku zaznamenal Xabi. Portugalec se nenechal zahanbit a prezentoval se dvěma střelami, přičemž Renan měl práci zejména s tou druhou.

V 64. minutě hosté otevřeli skóre. Arbeloa se prohnal mezi obránci a chladnokrevně překonal přízemní střelou Renana. O šest minut později zatáhl míč až k brankové čáře Kaká, odcentroval zpět a Ronaldo "zatloukl" míč hlavou do sítě podruhé. Souhra Kaká-Ronaldo zafungovala i o minutu později. Brazilec převzal míč před Renanem, z otočky poslal míč přes celé vápno a Portugalec zakončoval do prázdné banky.

O osudu zápasu bylo rozhodnuto. Tempo zápasu opadlo, přesto si hosté vytvořili ještě závěrečnou tutovku. Střelu vystřídavšího Raúla zneškodnil Renan, míče se zmocnil Ronaldo, patičkou posunul na dalšího nového muže Drentheho, jehož tvrdou střelu do prázdné branky zastavil vlastním tělem Redondo. Real tak stáhl prozatím náskok Barcelony a bude čekat na "laskavost" od Atlética, s kterým ligový lídr v neděli hraje.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Xerez CD - Real Madrid- 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo dá gól

Reagovat
Lorcan

Gonzalo Higuaín dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo gól dal, dokonce dva, ae tobě Higuaín nějak nevyšel

Reagovat
Lorcan

ok, gratuluju

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldo je bez pochyb jeden z nejlepších fotbalistů ale štve mě že odešel z manchesteru united ted už to zbylo všechno na wayne roonemu

Reagovat
smazaný uživatel

soulas tominoooooooooo ale real je lepsi tkze je dobre ze tam seel zase stoupa k tomu ze bude nej hrac roku 2010 messi stoupa dolu nedal zadny goool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele