11. kolo
22.11.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Xerez CD - Sporting Gijón 0:0

Fotbalisté Xerezu i po tomto kole zůstávají namočeni v sestupovém pásmu. Únikovou cestu jim nenabídl ani souboj se Sportingem Gijon. Ten skončil bezbrankovou remízou 0:0.

Oba týmy spálili v utkání mnoho šancí, skórem ale nepohnuly ani jednou. Hned dvakrát zvonila na každé straně branková konstrukce. Nerozhodný výsledek tak potěšil především hostující mužstvo. To zůstává sedmé, Xerez setrvává na předposlední příčce s pouhými třemi vstřelenými góly.

Svižné utkání rozhýbala už akce z páté minuty. Keita však svou střelou o zem rozezvučel pouze břevno branky Sportingu. Záhy poté přišla odpověď ze strany Gijonu. K rozehrávce přímého kopu se postavil José Angel, jenže mířil pouze do tyče. Běžela sedmnáctá minuta a na světě byla další tyč. Tentokrát se o ni postaral De Las Cuevas. Přesně o dvacet minut později si na roh Armenterose nejvýše vyskočil Keita, brilantním zákrokem mu ale zkazil radost brankář Pablo.

Hosté pokoušeli štěstěnu ještě v samotném závěru půle, pokus Cuevase skončil těsně vedle pravé Renanovy tyče. Také druhý poločas probíhal ve stejném duchu. První šanci si vytvořili hostitelé, nicméně proti hlavičce Antonia včas zasáhla branková konstrukce. V utkání už počtvrté, zároveň však naposledy. Xerez se neustále hnal za svým druhým vítězstvím ve své premiérové sezoně v Primera División. Bergantinosova střela ale skončila těsně vedle.

Radost domácím nepřinesl ani další rohový kop. Centr střídajícího Moma se snesl na hlavu Keity, toho fantasticky zneškodnil na brankové čáře Pablo. Zigandovi svěřence sice dřeli do úmoru a hnali se za vstřelením branky, výborný gólman Juan Pablo nicméně odrážel jeden útok za druhým. Neujala se ani dalekonosná rána Keity, stejně dopadl i nebezpečný centr Moma. Samotný závěr už toho kromě mnoha střídání nenabídl a oba celky se tak rozešly smírně 0:0.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele