32. kolo
17.04.2022 16:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Atlética (© AFP)

Atlético odčinilo šokující porážku díky penaltě v poslední vteřině

Favorizované Atlético Madrid dalo zapomenout na prohru s Mallorkou a v zápase 32. kola španělské LaLigy porazilo na domácí půdě Espanyol 2:1. Los Colchoneros se herně trápili a několik vteřin je dělilo od druhé ztráty v řadě. I přes oslabení se však v nastavení druhé půle dočkali pokutového kopu, který ve svůj druhý gól v zápase proměnil střídající Yannick Carrasco.

Los Colchoneros se po nedávné výsledkové krizi rozehráli do vynikající formy. V šesti z posledních sedmi duelů se jim podařilo získat plný počet bodů, klopýtnutí přišlo až v rámci posledního výletu na Mallorku, kde madridský celek padl 0:1. Stěžovat si nemohli ani hosté, kteří se drželi v klidném středu tabulky a mohli se spoléhat na prvotřídního zakončovatele, kterým byl Raúl de Tomás. Španělský útočník v dosavadním průběhu sezony nasázel v lize 14 branek a vyhříval se na děleném třetím místě mezi střelci.

První větší šancí vstoupili do zápasu v sedmé minutě hráči hostí. Po rohovém kopu musel Jan Oblak akrobaticky vyrážet pokus Leandra Cabrery, který svou hlavičku z hranice malého vápna tlačil pod břevno. Na dlouhou dobu se jednalo o jediný zajímavější moment, na straně Atletů centry hýřil hlavně Šime Vrsaljko, žádným však střelce nenašel. Smutnou tečkou za nevýrazným prvním poločasem bylo zranění Thomase Lemara , který se po špatném pohybu při zpracování skácel na hrací plochu.

Diego Simeone se do druhé půle pokusil výkon svého týmu nakopnout trojitým střídáním. A přesně to se mu povedlo, hned v 52. minutě se mu žolík Carrasco odvděčil vedoucím gólem. Svižnou brejkovou akci zakončil střelou k levé tyči, kterou gólman svým tělem bohužel pro hosty nasměroval do opačné části branky. Gólu předcházela velká šance na druhé straně, když střelu Sergiho Dardera bravurně zlikvidoval Oblak. Vrásky na čele argentinského trenéra přibyly po vyloučení Kondogbii, který kvůli hře rukou viděl v 71. minutě druhou žlutou kartu. U následného přímého kopu de Tomáse si pak Oblak vybral jeden ze svých ojedinělých slabších momentů. Střela hostujícího snajpra mu totiž proklouzla pod rukama a skončila za jeho zády. Závěrečný tlak pak domácím vyšel na jedničku, když de Tomás při bránění zahrál rukou ve vápně a Carrasco dlouho diskutovanou penaltu suverénně proměnil.

Velký favorit utkání si tedy se svým soupeřem poradil a účast v následujícím ročníku Ligy mistrů má stále ve svých rukou. I další utkání by měla být pro Atlético jasnou záležitostí, 20. dubna totiž přivítá Granadu. Espanyol o den později doma vyzve Vallecano.

Autor: Livesport.cz / Marek Januška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,51-4,22. Jeden z těch dvou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele