20. kolo
03.02.2023 21:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů Athleticu (© AFP)

Hattrick Sanceta režíroval výhru Athleticu nad Cádizem

Pohodové vítězství zaznamenal v páteční předehrávce Athletic Club proti Cádizu. Baskové rozhodli o své výhře už v prvním poločase, kdy skórovali třikrát, a po změně stran přidali ještě jeden zásah. Ústřední postavou vysokého vítězství se stal autor hattricku Oihan Sancet. Baskové se sice museli ve druhém poločase obejít bez vyloučeného Berchicheho, nicméně vedení nepustili. Cádiz se ani po tomto víkendu ze sestupového pásma nevyhrabe, zatímco Athletic zůstává těsně pod pohárovými příčkami.

Favoritem tohoto klání byl jednoznačně Athletic. Na San Mamés se očekávala jeho výhra a domácí svěřenci jí beze zbytku naplnili. Nebylo to však bezproblémové vítězství, i když konečný výsledek vypadá přesvědčivě.

Cádiz ale nepůsobil úplně odevzdaným dojmem, jak by se mohlo na první pohled zdát. Hned v úvodu zápasu měl dobrou příležitost Bongonda, ale trefil jen boční síť domácí svatyně. O chvíli později přispěchal s ještě větší gólovkou Escalante a Athletic v tomto případě zachránila tyč. Byly to klíčové okamžiky zápasu.

Baskové tyto šance hostů přežili a sami šli v 10. minutě do vedení. Oihan Sancet se uvnitř vápna dostal ke špatně odvrácenému balónu a tvrdou ranou do šibenice nedal Ledesmovi šanci. Žlutá ponorka na první branku stačila odpovědět. Gonzalo Escalante odčinil předchozí neproměněnou šanci a po perfektní individuální práci Ocampa doklepl balón zblízka do branky.

V prvním poločase se měnilo skóre ještě dvakrát a to ve prospěch týmu z Bilbaa. Ve 35. minutě se znovu přesně opřel do balónu Oihan Sancet a minutu před koncem udeřil ze vzduchu Yeray. Athletic vedl po prvním poločase o dva góly, ale ještě neměl vyhráno.

Domácí tým si totiž zápas zkomplikoval vyloučením Berchicheho v 58. minutě. Ten uviděl za skluz zezadu už druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Hosté si ale v početní výhodě nevěděli rady a Athletic se možná trochu překvapivě snadně bránil. Čtvrthodinu před koncem navíc využil přechodu do útoku a Oihan Sancet pojistil výsledek na 4:1. Domácí fotbalista k tomu všemu zkompletoval hattrick a stal se ústřední postavou důležitého vítězství. Cádiz mohl ještě v nastavení korigovat, jenomže Sobrinova rána skončila na tyči. Athletic tak zůstává v kontaktu s evropskými poháry, zatímco Žlutá ponorka zůstává i nadále v sestupovém pásmu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0 nebo 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele