22. kolo
19.02.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético spasil v souboji s Bilbaem až Griezmann

Wanda Metropolitano, tedy domácí stadion Atlética Madrid hostil v neděli v podvečer šlágr dvaadvacátého kola, ve kterém proti Colchoneros nastoupil sedmý Athletic. Utkání příliš atraktivní podívanou nenabídlo, ujala se pouze jediná střela Antoina Griezmanna z třiasedmdesáté minuty, jež rozhodla o hubeném vítězství domácích 1:0.

První minuty důležitého klání přinesly spíše oťukávání mezi oběma celky a na první střelu na bránu čekalo více než šedesát jedna tisíc diváků do patnácté minuty. Vyslal ji Marcos Llorente a zařadila se do kolonky propagačních, brankář Agirrezabala, který zaskakoval za obvyklou jedničku Unaie Simóna, si s ní poradil bez problému.

V závěru poločasu pak byly k vidění dvě nadějné příležitosti, po jedné na každé straně. V sedmatřicáté minutě postupoval z úhlu sám po narážečce s Griezmannem Carrasco, gólmana hostí ale nepřekonal. O chvíli později se do obrovské příležitosti po centru z levé strany dostal Dani García, branku ale o nějaký ten metr netrefil.

Přesně v padesáté minutě propadl se štěstím centrovaný míč Llorenteho na úplně volného Carrasca, tomu se sice po přízemní střele povedlo trefit zařízení, gólovou radost mu ale parádním zákrokem opět překazil Agirrezabala. O chvíli později se mohli zase radovat Los Leones, po krásné průnikové přihrávce střílel Nico Williams, na brankáře Oblaka si ale nepřišel.

Tempo zápasu pak trochu upadlo a začalo reálně hrozit, že se týmy rozejdou bez branek, tomu ale v 73. minutě učinil přítrž Antoine Griezmann. Ten dokázal ukořistit míč na soupeřící polovině a po krásné narážečce s Depayem postupoval sám na Julena Agirrezabalu. Střelou na zadní tyč pak nedal hostujícímu brankáři šanci, svému týmu naopak dodal potřebnou jistotu do posledních minut.

V nich se sice "Lvi" rvali za vyrovnání výsledku, nedokázali si však vytvořit ani více či méně slibnou šanci, naopak možnost na zvýšení jednogólového náskoku měl ještě v nastaveném čase Griezmann, jeho přihrávka na Depaye ale nebyla přesná a nizozemský útočník na míč těsně nedosáhl. Zápas tak skončil vítězstvím Atlética v poměru 1:0.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele