8. kolo
09.10.2022 16:15 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Cádizu (© AFP)

Dva góly Joselua stačily Espanyolu pouze na remízu

Souboj týmů, které se aktuálně nacházejí ve spodních patrech tabulky, svedlo k vzájemnému měření sil 8. kolo, přičemž postavení obou soupeřů se rozhodně nijak nepromítl v atraktivitě. Za domácí se ke konci poločasu prosadil Chust, katalánský celek ale skóre otočil dvěma góly Joselua. Jako poslední se však radovali Sergiovi svěřenci, to když na konci pohledné kombinace stál Lucas.

Cádiz, který v posledních dvou zápasech bodoval, měl velkou motivaci vyhrát, odlepil by se totiž ze sestupového pásma. Tomu šli v úvodu domácí naproti, jejich soustavný tlak však dlouho nepřinášel kýžený výsledek.

To se změnilo až ve 41. minutě, kdy se po závaru ve vápně a zmatcích v obraně Espanyolu dostal k volnému míči Chust a nekompromisně jej uklidil do prázdné branky. Vyběhnuvší brankář Lecomte i nepřesně hlavičkující Gómez se museli červenat.

Druhý poločas začal pro hosty výborně. Už po šesti minutách se prosadil dvaatřicetiletý forvard Joselu, který si naskočil na centr Olivána a svojí následnou hlavičkou nedal šanci domácímu brankáři Ledesmovi. Periquitos byli v laufu a už za pár minut se na bránu andaluských hnala další pohroma. Puedo však z bezprostřední blízkosti Ledesmu nepřekonal.

V 67. minutě se už ale hostující Espanyol mohl radovat z obratu. Edu Expósito našel krásnou uličku mezi obránci Cádizu, poslal míč na skvěle hrajícího Joselua, a ten už neměl problém s prostřelením Ledesmy na bližší tyč. O chvíli později se Španěl mohl radovat dokonce z hattricku, argentinský gólman ale jeho pomalou střelu z malého vápna tentokrát zneškodnil.

A tak se mohli zčistajasna radovat domácí fanoušci na Nuevo Mirandilla. "Piráti" sehráli pohlednou akci, na jejímž konci stál po přízemním centru Espiny Lucas, který zevnitř velkého vápna střelou z první propálil Lecomteho. Do konce zápasu už toho k vidění příliš nebylo, Cádiz se tak rozešel Espanyolem Barcelona smírně, poměrem 2:2.

Autor: Filip Vítek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele