38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lucas Boyé (© AFP)

Souboj dvou nejhorších ofenziv vítěze nepoznal. Elche do sestupových vod Cádiz nepotopilo

Cádiz zvládl záchranářský souboj o setrvání v LaLize i pro příští ročník, když v závěrečném kole remizoval s beznadějně posledním Elche 1:1. Hosté nenechali nic náhodě a již v 10. minutě se prosadil Gonzalo Escalante, který se čtvrtým gólem v sezoně postaral o svou nejdůležitější trefu. Vyrovnávací zásah domácích nemusel Cádiz mrzet, neboť si i díky souhře dalších výsledků ponechal status prvoligového mužstva.

Otloukánek letošní sezony Elche si přednostně přisoudil sestup do druhé ligy, přesto se vzchopil a v posledních týdnech výrazně ovlivňoval osudy dalších týmů. Během čtyřzápasové série bez porážky remizoval na půdě o záchranu bojujícího Getafe a následně ohrozil i pohárové místenky pro Sevillu či Bilbao. Kdyby se Los Franjiverdes povedlo pokračovat ve výsledkovém vzepětí, Cádiz stále mohl propadnout až na sestupovou 18. příčku.

O úvodní slovo se v důležitém utkání o udržení přihlásili již v osmé minutě domácí, když Randy Nteka pálil z hranice pokutového území, Édgar Badía byl však připravený. O dvě minuty později dostali fanoušci Cádizu důvod k oslavám. Postaral se o něj Escalante, když se probojoval k odraženému míči ve vápně a z voleje rozvlnil síť branky zelenobílých. Možnost snížit měl na svých kopačkách ve 33. minutě Lucas Boyé, ovšem tváří v tvář proti brankáři selhal. Gólové radosti Elche překazil dokonce dvakrát videorozhodčí a to v rozmezí 11 minut. V obou případech se jednalo o těsné postavení mimo hru.

Diváci, kteří se o poločasové přestávce zdrželi, tak přišli o krásné sólo Nteky, jenž připravil míč Tete Morentovi. Ten ale ve stoprocentní šanci branku trestuhodně přestřelil. Domácí se svého gólu přece jen dočkali. V 72. minutě se dostal Boyé k centrovanému míči jako první a tvrdou hlavičkou nedal soupeři šanci. V 85. minutě mohlo jít Elche do vedení, když hlavičkoval Gonzalo Verdú, avšak jeho pokus skončil těsně nad břevnem.

Elche tak sice protáhlo domácí sérii bez porážky na čtyři zápasy v řadě, pro Cádiz se však jednalo o cenný bodový zisk. Vzhledem k výsledkům z ostatních stadionů se totiž zachránil mezi španělskou elitou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele