28. kolo
08.04.2023 16:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Nico Williams (© AFP)

Espanyol zůstává po porážce s Athleticem v sestupovém pásmu

Ani po 28. kole se Espanyol nevymaní ze sestupového pásma, protože doma prohrál s Athletic Clubem 1:2. Tři body Baskům vystříleli bratři Williamsové. Iňaki se prosadil v prvním poločase, Nico zase čtvrthodinu před koncem. V nastaveném čase stihl Espanyol už jen korigovat.

Athletic stále usiluje o evropské poháry pro příští rok, a tři body z Katalánska se jevily jako nutnost. Espanyol ale má o co hrát, boj o záchranu v LaLize vrcholí, takže hosté byli slušnou výzvou.

Úvodní minuty nabídly vyrovnanou partii, jenže ta postupně převážila na stranu Athleticu, a ve 22. minutě z toho bylo klíčové vedení. García vyslal skvělým pasem za obranu Iňakiho Williamse, který chladnokrevně prostřelil brankáře Pacheca. Úvodní branka tempo zatím nestrhla a následující průběh prvního poločasu byl nadále spíše opatrnější. Až těsně před odchodem do šaten se připomněli i domácí, Martin Braithwaite dokonce vstřelil gól, avšak ten nebyl kvůli ofsajdu uznán. Athletic si tak do šaten hýčkal nejtěsnější náskok.

Espanyol po prvním poločase ztrácel a potřeboval nějaký impuls. Do druhého poločasu proto vyběhl Aleix Vidal a o chvíli později i Nico Melamed. Domácí však dál naráželi na pozornou obranu Basků a vlastně si nedokázali vytvořit jedinou stoprocentní příležitost. Čtvrthodinu před koncem pak přiblížil výhru hostujícího Athleticu druhý z bratrů Williamsů, čili Nico. Ten se nebál vniknout do pokutového území a parádní ranou do pravého horního rohu zvýšil už na 2:0.

Na stažení dvoubrankového manka měli Katalánci zhruba dvacet minut i s nastavením, a to nebylo příliš. Přesto nakonec došlo k dramatizaci utkání. V první minutě nastaveného času neudržel brankář Simón hlavičku Montese a dorážející Sergi Darder vykřesal malou naději. Po korigující brance se ještě hrálo pět minut, ovšem pro Espanyol to nemělo význam, protože krátce po gólu Dardera uviděl druhou žlutou kartu Aleix Vidal. Oslabení domácí už vyrovnat nedokázali a doma Athleticu podlehli. Baskové se po výhře posunuli na sedmé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele