33. kolo
02.05.2023 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rodrigo Ely (© AFP)

Elche padlo v Almeríi a po třech letech definitivně opouští LaLigu

Už i o teoretickou šanci na záchranu přišlo poslední Elche v utkání třiatřicátého kola na Power Horse Stadium v Almeríi. Prohrálo zde 1:2, a to po trefách Lea Baptistãa a Embarby. Snížení obstaral v devadesáté minutě Ponce.

První ránu zasadili "Almeriensistas” svému soupeři již ve dvaadvacáté minutě. Uvnitř velkého vápna prodloužil míč hlavou do volného prostoru Ely, zde si jej našel Baptistão, a ten už neměl problém z blízkosti ve skluzu překonat brankáře Wernera. Ve čtyřicáté minutě se pak na pár chvil z vyrovnávacího gólu radovalo Elche. Morenteho přihrávku si sice našel Fidle a umístil balón do rohu branky domácích, ten ale před finální pobídkou vycestoval mimo hřiště, a tak gól nemohl být z logických důvodů uznán.

Ani druhý poločas nezačal pro "Franjiverdes” právě šťastně. Adrián Embarba dokázal skvělou individuální akcí obejít bránícího Gumbaua a následně zakončit k pravé tyči Wernerovy branky. O chvíli později měl Embarba další velkou šanci, svou střelou však těsně minul vzdálenější tyč.

Hosté, kteří většinu zápasu tahali za kratší konec, se nakonec prosadili v devadesáté minutě. Na centr Mercaua si na přední tyči naskočil Ponce a poslal poté míč nechytatelně mimo dosah gólmana Martíneze.

Víc už se toho v utkání nestalo, Almería zvítězila podruhé během tří zápasů a přiblížila se záchraně. Elche naopak definitivně nejvyšší španělskou soutěž opouští.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele