1. kolo
14.08.2022 22:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

David Alaba (© AFP)

Přišel, viděl, zvítězil. Genialita Alaby zachránila Real od nečekáné ztráty s nováčkem soutěže

Almería byla v úvodním kole LaLigy velmi blízko šokujícímu výsledku, nakonec však na domácí půdě padla s Realem Madrid 1:2. Obrovský rozruch započal již v sedmé minutě Largie Ramazani. Drtivá střelecká převaha ale byla pro úspěchy ověnčený Bílý balet klíčem k otočce, kterou v 75. minutě dokonal David Alaba. Rakouský reprezentant se trefil ani ne minutu poté, co střídal za Ferlanda Mendyho, a zajistil tak svému celku první tři body do tabulky.

Real Madrid vstoupil do sezony vítězstvím v evropském Superpoháru. Cílem Los Blancos bylo vyhrát všech šest možných trofejí, jednou z nich byla pochopitelně i LaLiga. Cestu za obhajobou začal Bílý balet na půdě nováčka z Almeríe. Trenér Carlo Ancelotti po výhře nad Frankfurtem oznámil, že svou sestavu do ligového zápasu protočí, což se také stalo a šanci od úvodních minut dostaly například nové posily Aurélien Tchouaméni nebo Antonio Rüdiger.

K překvapení všech to ale byla Almería, která šla jako první do vedení. Úvodní gól sezony měl na svědomí Ramazani. Belgičan se nezalekl velké šance a v sedmé minutě překonal svého krajana Thibauta Courtoise. Real se snažil okamžitě najít odpověď, ale v 10. minutě Karim Benzema jen přestřelil branku po skvělé přihrávce Viníciuse Júniora. Ve 37. minutě byl mladý Brazilec opět u šance, tentokrát jako zakončující. Z úhlu se však domácí brankář Fernando Martínez zaskočit nenechal.

Rojiblancos vstoupili dobře i do druhé půle a hned v 53. minutě mohl skóre navýšit Umar Sadiq. Jeho pokus ale zlikvidoval Courtois. Bílý balet se opět snažil po ose Vinícius Júnior - Benzema. Francouzský kanonýr ale ani v 55. minutě nedokázal překonat Martíneze. Ancelottiho svěřenci se dočkali v 61. minutě, kdy se po pár odrazech dostal ve vápně k míči Lucas Vázquez a uklidil míč do domácí sítě. O čtvrt hodiny později se italskému stratégovi náramně povedlo střídání a Alaba poslal Real do vedení svým prvním dotykem, když se trefil z přímého kopu a stanovil konečný výsledek 2:1 pro hosty.

Real Madrid tak vstoupil i do ligové sezony úspěšně a do tabulky si zapsal první tři body. V dalším utkání jej bude 20. srpna čekat bitva na půdě Celty Vigo. Almería se pokusí získat premiérové vítězství v nejvyšší španělské soutěži o dva dny později proti Elche.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

0:3

Reagovat
Pharrell

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele