28. kolo
09.04.2023 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Almeríe (© AFP)

Valencia odjela s prázdnou i z Almeríe

Valencia si připsala další porážku, tentokrát na hřišti Almeríe. Ta ukořistila první výhru po čtyřech zápasech a vyhoupla se ze sestupové zóny na šestnáctou pozici. O tři body se zasloužili zejména skórující Melero a Babić, za hosty sice snížil o chvíli později Castillejo, vyrovnání se už ale nekonalo.

Utkání začalo mírným tlakem Valencie, která se i dostala k první dobré příležitosti. Postaral se o ni střelou k bližší tyči Kluivert, Martínez si s ní ale dokázal poradit a vyrazil ji na roh.

Stejný hráč se mohl prosadit ve třiatřicáté minutě. Do samostatného úniku jej poslal Almeida, nizozemský šutér šikovným lobem přehodil brankáře domácích, jenže na brankové čáře zastoupil Martíneze Babić a míč uklidil do bezpečí. Hra se v následujících minutách přelévala ze strany na stranu, do vyložené šance se ale žádný z týmů až do pauzy nedostal.

Až po přestávce mohl v jásot propuknout almeríjský stadion, to když se po průnikové přihrávce Costy dostal do vápna Gonzalo Melero a přesnou střelou na zadní tyč dokázal překonat Mamardašviliho.

V padesáté osmé minutě navýšili Rojiblancos vedení už na dvě branky. Na rohový kop Robertoneho si naskočil Babić a chladnokrevným zakončením ukázal, že kapitánskou pásku nosí právem.

Na kontaktní gól se však nečekalo dlouho. Postaral se o něj Castillejo, který se po odraženém míči zjevil ve vápně úplně sám a přibližně z penaltového bodu propálil vše, co mu stálo v cestě. Trefil se navíc parádně k tyči a Los Che tak vykřesali naději na obrat v zápase.

Ten se ale nekonal, Valencia padla i s předposledním celkem ligy a propadla se do zóny sestupu na osmnácté místo.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele