21. kolo
11.02.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Nico Williams (© AFP)

Návrat na Mestallu Valencii body nepřinesl. Uzdravený železný muž přispěl klíčovou asistencí

Valencia se po třech po sobě jdoucích zápasech odehraných na hřištích soupeřů vrátila ve 21. kole LaLigy před vlastní fanoušky porážkou 1:2 od Bilbaa. Po třech duelech bez vstřelené branky se za domácí celek prosadil už v 17. minutě Samu Castillejo. Baskové se dočkali vyrovnání ještě v první půli, když se po krásné individuální akci prosadil Nico Williams. Druhou půli okořenil návrat Iňakiho Williamse, jenž před nucenou dvouzápasovou pauzou odehrál v dresu Athletiku neuvěřitelných 251 ligových utkání v řadě. Ghanský reprezentant krátce po příchodu na trávník přihrál Oihanu Sancetovi na rozhodující gól.

Žádný z týmů nejvyšší španělské soutěže nezískal v posledních 10 ligových duelech méně bodů než Valencia. Fanoušky nenáviděný majitel už kvůli tomu sáhl k odvolání trenéra, ani to však zatím nepřineslo kýžený účinek a Netopýři ani v jednom ze dvou utkání bez Gennara Gattusa neskórovali. Formou ovšem nehýřilo ani Bilbao, které až jasnou výhrou nad Cádizem přerušilo pětizápasové čekání na tříbodový zisk.

Valencia překvapila svého soupeře už v 17. minutě, kdy dostal v šestnáctce příliš prostoru Castillejo, jenž zakončil po zemi k pravé tyči. Chvíli nato měl srovnání na kopačce Dani Vivian, ve vyložené tutovce ve vápně však netrefil míč ideálně a byl z toho jen defenzivní odkop. Vyrovnávací trefu si tak po půlhodině hry připravil Nico Williams, jenž si po úniku poradil ve vápně hned se čtyřmi obránci.

Ve druhé půli se po zranění vrátil do sestavy hostů Iňaki Williams, který měl na hrotu prokázat své útočné umění. Obraz hry se ovšem po jeho příchodu příliš nezměnil a oba týmy podnikaly jen opatrné ofenzivní výpady. Poklidný průběh narušil až Sancet, jenž se v 72. minutě ocitl osamocený v šestnáctce, odkud proměnil pobídku Iňakiho Williamse nechytatelně k pravé tyči. Mladý středopolař tak plynule navázal na hattrick z minulého duelu. Valencia se pokoušela s nepříznivým stavem ihned zacloumat, Ilaix Moriba ovšem z velké vzdálenosti zamířil jen do středu brány, kde byl připravený hostující gólman.

Bilbao tak poprvé od září dokázalo v lize vybojovat venkovní vítězství. V příštím kole se 19. února představí na půdě Atlétika Madrid, Valencia bude o den později hrát na stadionu Getafe.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele