21. kolo
12.02.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Pedri (© AFP)

Villarreal těsně padl s Barcelonou, ta děkuje Pedrimu

Barcelona dokázala dobýt Villarreal a stačilo jí k tomu překvapivě málo. Šancí si sice Katalánci vytvořili dostatek, ale proměnit zvládli jen jednu. Takže za cenné tři body děkují zásahu mladíčka Pedriho z úvodu utkání.

Utkání na Estadio de la Cerámica slibovalo napínavou a atraktivní podívanou, protože Villarreal byl odhodlán znepříjemnit Barceloně život a obě mužstva mají dostatečně kvalitní arzenál na to, abychom se dočkali většího počtu branek. Jako první to mohl potvrdit Robert Lewandowski už ve třetí minutě, jenže brankář Reina mu vběhl pod nohy a zmenšil mu střelecký úhel.

Moc dlouho Villarreal vzdorovat nedokázal. Přesně 18 minut mu trvala jeho úspěšná blokáda barcelonských zbraní. Pak totiž Blaugranas spustili rychlou akci na jeden dotyk, kterou vyšachovali soupeře z dění. Robert Lewandowski sklepl míč pro nabíhajícího Pedriho a mladý útočník už si v zakončení poradil jako starý mazák.

Jedna branka Barceloně pochopitelně nestačila a Lewandowski se ocitl ve 26. minutě hodně blízko další trefě. Jenže jeho umístěnou ránu dokázal skvělý Reina odrazit. Pak se Villarrealu vážně zranil záložník Coquelin a musel být ze hřiště odnesen na nosítkách. Je pravda, že ke konci poločasu si Villarreal vypracoval mírné náznaky šancí a třeba rána Moralese z nastavení určitě stála za zmínku, ale gólu se "Žlutá ponorka" nedočkala.

Po změně stran se iniciativy chopil Villarreal a i když měl míč na noze častěji než v prvním poločase, k faktické převaze to nevedlo. A když už se v náznaku šance dostával Villarreal vpřed, jako třeba při Chukwuezeho snaze vysunout Pina, tak zafungovala dnes prakticky nechybující obrana Barcelony.

Obránce Araújo velmi zdatně čistil prostor, který měl, takže ani Pino se do šancí nedostával. Přesto se Barcelona málem potázala se zlou. Ke konci utkání totiž začala zdržovat a málem na to doplatila. Přesně v 90. minutě totiž Samuel Chukwueze po krásné patičce vstřelil přesně zacílenou střelou vyrovnávací branku, jenže tu sudí nakonec pro ofsajdové postavení nahrávajícího kolegy neuznal a radost domácích tak skončila velmi brzy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele