27. kolo
03.03.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zraněný Frenkie de Jong (© AFP)

Barcelona odjela ze hřiště dominantního Bilbaa s bodem a rozšířenou marodkou

Utkání 27. kola LaLigy mezi domácím Bilbaem a Barcelonou skončilo remízou 0:0. Diváky zvedl ze sedaček pouze Joao Cancelo, jenž se po půlhodině hry neúspěšně pokoušel přelobovat brankáře z velké dálky. Starosti katalánskému kouči Xavimu přidělala před důležitou odvetou v Lize mistrů s Neapolí především zranění Frenkieho de Jonga a Pedriho, kteří museli střídat již během prvního poločasu. I bez nich ale dokázala Barca jako první tým od konce října bodovat na půdě Basků.

Hráči Bilbaa byli před utkáním ve velké pohodě, jelikož v týdnu postoupili do finále Copa del Rey, když v odvetě porazili Atlético Madrid vysoko 3:0. I Barceloně se ovšem začalo v posledních týdnech poměrně dařit, když už šestkrát v řadě neprohrála. Na hřišti Lvů ji ale nečekal vůbec jednoduchý úkol, Baskové totiž před vlastním publikem prohráli od startu sezony jen jednou.

Agilní Cancelo proháněl domácí defenzivu od úvodních minut, v nejvážnější šanci se však objevil až po půlhodině hry, kdy se z úctyhodné vzdálenosti pokoušel přelobovat vyběhnutého gólmana. Dalekonosnou ránu musel z brankové čáry nakonec vykopnout až stoper Yeray Álvarez. Diváci se během prvního dějství nedočkali žádné další zajímavé šance, naopak Xavimu přidělala starosti hned dvě nucená střídání de Jonga a Pedriho kvůli zranění.

Barcelona na kloudnou příležitost trpělivě vyčkávala i po návratu ze šaten. Athletic si ovšem držel defenzivní linii a pomalá kombinace hostů neměla šanci na úspěch. Fanoušci domácího celku si tak zdlouhavou pasáž bez šancí zpestřili alespoň pískotem na střídajícího Iňiga Martíneze, jenž v létě zamířil do tábora Blaugranas jako volný hráč právě z Baskicka. V závěru se k zakončení z bezprostřední blízkosti dostal Dani García, bezgólový stav se však po jeho nepovedené hlavičce neotřásl.

Bilbao tak nepřišlo o domácí neporazitelnost a s Barcelonou získalo alespoň bod. V následujícím kole se 10. března utká s Las Palmas, Blaugranas vyzvou o dva dny dříve Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele