25. kolo
19.02.2024 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Dvougólový Berenguer se přičinil o další trhlinu do titulových ambicí Girony

Athletic porazil v pondělní dohrávce 25. kola LaLigy doma Gironu 3:2 a prodloužil šňůru neporazitelnosti napříč soutěžemi už na šest utkání. Hrdinou Basků se stal Álex Berenguer, který v utkání vsítil první dvě branky Los Leones. K dvougólovému střelci se přidal s devátým ligovým zásahem Iňaki Williams, jenž tak duel rozhodl a přispěl k prodloužení série Gironistes bez vítězství na čtyři zápasy. To se promítlo i do titulového souboje, v němž Real Madrid nabral šestibodový náskok.

I přesto, že trenér Míchel prohlásil, že Girona nemůže bojovat s Realem Madrid o titul, mohli Blanquivermells stáhnout náskok právě na Bílý balet pouze na tři body. Gironistes ovšem nečekal vůbec jednoduchý úkol, jelikož přijeli na hřiště Athleticu. Domácí sice v posledním kole zaváhali na hřišti Almeríe, kde získali jen bod, stále však za téměř čtyři měsíce prohráli pouze jediný duel.

K zisku bodů nasměroval Athletic už ve druhé minutě Berenguer, když domácí dostali své protivníky pod tlak na jejich půli hřiště a ukradený balon sám nekompromisně uklidil do sítě. Jen o chvíli později se z protiútoku dostal do střelecké pozice Iňaki Williams, nedostal však ideální přihrávku a střela mu sjela mimo brankovou konstrukci. Ghanský útočník neskóroval ani poté, co individuální akci ve 25. minutě zakončil střelou do tyče. Girona si první vážnou šanci vypracovala až ve 34. minutě, kdy Arťom Dovbyk našel za vápnem Yangela Herreru a ten z první pálil těsně vedle.

Girona krátce po změně stran srovnala stav utkání, když se Viktor Cygankov probil ve vápně k míči a zblízka jednoduše skóroval. Bilbao si však v 56. minutě vzalo vedení zpět, když po dalším zaváhání obrany hostů našel Gorka Guruzeta ve vápně Berenguera a ten propálil bezmocného Paula Gazzanigu.

Za další čtyři minuty se domácí radovali znovu, tentokrát po překonání obránce úspěšně střílel na zadní tyč Iňaki Williams. Girona dokázala v 75. minutě snížit, po dobře zahrané standardce se pohodlně trefil hlavou Aleix García.V nastaveném čase zachránil svému celku tři body z brankové čáry skvělým zákrokem obránce Dani Vivian.

Bilbao tak předvedlo další dobrý výkon na domácí půdě, když získalo tři body. V příštím kole zavítá 25. února do Sevilly, kde se utká s Betisem. Girona změří o den později síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele