32. kolo
19.04.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Momentka ze zápasu Bilbao - Granada (© AFP)

Athletic si zkomplikoval cestu za miliony, o body se podělil s předposlední Granadou

Hráči Athleticu remizovali ve 32. kole LaLigy na vlastním stadionu s Granadou 1:1. Baskové vstoupili do utkání tím nejhorším možným způsobem, už v šesté minutě totiž inkasovali po smolném vlastním gólu Iňakiho Williamse. Po obdržené brance však převzali otěže a ve 24. minutě se jim podařilo srovnat díky razantnímu voleji Gorky Guruzety, nejlepšího střelce Rojiblancos. I přes výrazný tlak po zbytek zápasu domácí další zásah přidat nedokázali, což znamenalo ztrátu důležitých bodů v boji o Ligu mistrů.

Přestože si Baskové stále udržovali reálnou naději na účast v příštím ročníku Ligy mistrů, pro posun do nejlepší čtyřky se v závěru sezony museli vyvarovat podobným zaváháním jako minulý víkend. Proti Villarrealu totiž navzdory početní výhodě ztratili těsný náskok v páté nastavené minutě. V duelu s předposlední Granadou sice Athletic platil za jasného favorita, z předchozích šesti vzájemných zápasů ale ovládl jediný a hned třikrát nezískal ani bod.

Do utkání proti neoblíbenému soupeři nastoupili Baskové hrozivě, když již v šesté minutě inkasovali. Pokus Gerarda Gumbaua od rohového praporku si totiž do vlastní branky srazil Iňaki Williams. Hráči Athleticu šlápli do plných a soupeře z jihu Španělska výrazně přehrávali. Ve 24. minutě se domácím dokonce podařilo na brzkou trefu odpovědět, když gólmanem vyražený centr usměrnil ranou pod břevno Guruzeta.

Dominance klubu z Baskicka pokračovala i ve druhé části utkání. Athletic nadále držel balon více na svých kopačkách a tvořil si slibné příležitosti. V 62. minutě si po samostatné akci navedl míč na hranici pokutového území Iňaki Williams, jenž střelou pod břevno pořádně protáhl argentinského gólmana Augusta Batallaa. Ghanský útočník mohl v 87. minutě rozhodnout o tříbodovém zisku, dorážku ve vápně však poslal těsně vedle levé tyče.

Athletic tak s Granadou opět ztratil a pouze remizoval. Další zápas ho čeká 27. dubna na půdě Atlétika Madrid, Andalusané přivítají o den později Osasunu.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele