18. kolo
19.12.2023 21:30 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Atléti přišli o dvougólové vedení i šňůru domácích výher. Getafe byla přesilovka dlouho na obtíž

Fotbalisté Atlétika Madrid remizovali v 18. kole LaLigy v divokém zápase s Getafe 3:3. I díky dvougólovému Antoinu Griezmannovi drželi domácí utkání ještě pět minut před koncem pevně pod kontrolou. V samotném závěru se však prosadil Óscar Rodríguez a pokutový kop následně proměnil Borja Mayoral. Hosté tak alespoň částečně využili dlouhou početní výhodu, která přišla po vyloučení Stefana Saviče ze 38. minuty. Zároveň narušili skvostnou sérii Los Colchoneros, jež čítala 11 výher v řadě před vlastním publikem.

Getafe patřilo k největším překvapením dosavadního průběhu španělské nejvyšší soutěže. Tým z předměstí Madridu totiž získal už 25 bodů a atakoval příčky zaručující pohárovou Evropu. Na jedné z nich figurovalo i Atlético, které se ovšem potýkalo s mírným úpadkem formy. Naposledy Los Rojiblancos prohráli s Bilbaem a v tabulce ztráceli kontakt s prvními dvěma celky.

Blízko k otevření skóre měl v 10. minutě domácí Rodrigo Riquelme, jehož střela z levé části pokutového území rozezvučela horní tyč. Také druhá velká šance zápasu byla na straně Atlétika, přízemní pokus Memphise Depaye z otočky ale vytáhl David Soria mimo svou bránu. Komplikace pro hráče v modro-červených dresech přišla ve 38. minutě, když se po druhé žluté kartě předčasně poroučel do šaten Savič. Početní nevýhoda však aktivitu domácích nezastavila, a tak se krátce před koncem prvního poločasu ujali vedení. Skákavý centr Riquelmeho našel ve vápně nabíhajícího Griezmanna, jenž v pádu tečoval míč za záda Sorii.

Brzy po návratu na trávník však bylo vyrovnáno, když se z dorážky prosadil hlavou Mayoral. Nerozhodný stav ale trval jen několik minut, jelikož si po hodině hry naskočil na centr z pravé strany střídající Álvaro Morata a brankáři Getafe nedal šanci. Pro Azulones bylo ještě hůře v 69. minutě, když se k nařízenému pokutovému kopu za nedovolené bránění postavil Griezmann a střelou k pravé tyči nezaváhal. V závěru zápasu přišlo snížení, o které se tečovanou ranou postaral Rodríguez. To však ještě nebylo vše, protože v nastaveném čase zahrál rukou v šestnáctce Riquelme a sudí odpískal penaltu i na druhé straně hřiště. Tu bez větších problémů proměnil Mayoral, čímž srovnal na konečných 3:3.

Getafe tak po divokém závěru dokázalo na Estadio Metropolitano podruhé za sebou remizovat. Další zápas jej čeká až 2. ledna proti Vallecanu, Atlético vyzve o den později Gironu.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele