27. kolo
03.03.2024 16:15 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Atlético dalo v utkání napravených chyb zapomenout na nedávné nezdary

Hráči Atlétika Madrid porazili ve 27. kole LaLigy na vlastním stadionu Betis 2:1, a upevnili si tak pozici v elitní čtyřce. Jednou z hlavních postav duelu se stal hostující brankář Rui Silva. Ten si v osmé minutě nešťastně vstřelil vlastní gól, z čehož se ale vykoupil chyceným pokutovým kopem Álvara Moraty. Španělský kanonýr ovšem penaltový lapsus odčinil chvíli před přestávkou, kdy si po snadné dorážce připsal 14. ligový zásah v ročníku.

Betis přijel do hlavního města s pěti ligovými zápasy bez porážky a cennou výhrou 3:1 nad rozjetým Bilbaem v zádech. S Athletikem se ve čtvrtek utkali také Los Colchoneros v semifinále španělského poháru, kde si však připsali vysokou porážku, a negativně tak navázali na nečekanou remízu s poslední Almeríí. Domácí mohla těšit alespoň vzájemná bilance z posledních let, která jednoznačně hovořila v jejich prospěch.

Celek z Andalusie na hřišti Atlétika zvítězil naposledy v roce 2011 a po osmi minutách hry vše nasvědčovalo tomu, že se na této sérii nebude nic měnit. Centr Memphise Depaye se totiž po několika odrazech v malém vápně dostal až za brankovou čáru. Zásah byl nakonec zapsán jako vlastní pro Silvu, jenž se stal hlavní postavou i o 20 minut později, když v šestnáctce fauloval Moratu. Sám španělský forvard se ujal exekuce penalty, avšak proti jeho přízemní ráně z puntíku i následným dorážkám se vyznamenal Silva. Morata si ale chuť spravil krátce před pauzou, kdy do sítě jednoduše poslal vyraženou střelu Rodriga de Paula.

El Glorioso po změně stran převzali iniciativu a diktovali tempo hry. Zasloužená odměna přišla v 62. minutě, kdy z úctyhodné vzdálenosti napřáhl střídající William Carvalho a nádherným technickým pokusem do pravé šibenice snížil. Mírná převaha Betisu pokračovala i nadále a zhruba 10 minut před koncem mohlo přijít vyrovnání. Další střídající hráč Guido Rodríguez chtěl napodobit svého parťáka ze zálohy Carvalha, avšak Oblak se z dálky podruhé překonat nenechal.

Atlético tak dovedlo utkání do vítězného konce. V dalším kole zavítá 9. března na půdu Cádizu, Betis o den později hostí Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele