4. kolo
01.09.2023 19:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Stadion Cádizu (© AFP)

Konfetami posetý trávník předznamenal oslavy Cádizu. Villarrealu neulehčil situaci Pedraza

Cádizu se v novém ročníku LaLigy na vlastním hřišti, které tentokrát ještě před úvodním hvizdem fanoušci zasypali vrstvou konfet, nadále daří, když ve čtvrtém kole porazil Villarreal 3:1. Hrdinou zápasu se stal dvougólový Venezuelan Darwin Machís, jenž nejprve ve 30. minutě z penalty dokonal obrat domácích a po změně stran krásným obstřelem navýšil vedení svého klubu. Už v čase jeho první branky nebyl na hřišti hostující levý bek Alfonso Pedraza, jenž se chvíli před tím nechal vyloučit za nepochopitelný úder hlavou.

Od Villarrealu se na startu sezony čekalo zřejmě více než jen jedno vítězství z Mallorky. Před tímto duelem totiž doma podlehl Betisu a naposledy před svými fanoušky nestačil na Barcelonu, byť strhující utkání s konečným výsledkem 3:4 muselo pobavit všechny sledující. Cádiz dosud vybojoval o bod více, k čemuž mu pomohlo i to, že sehrál již dvě klání na svém stadionu a ani v jednom neprohrál.

Po klidnějším startu utkání přišla v 10. minutě první zlomová situace. Iza Carcelén při přihrávce brankáři nejspíše přehlédl aktivního Alexandera Sörlotha, který se míče hbitě zmocnil a po povedené kličce Conanovi Ledesmovi slavil úvodní branku. Netrvalo dlouho a ofenzivní aktivita domácích přinesla kýženou vyrovnávací trefu. Rubén Alcaraz napřáhl po rohovém kopu zevnitř šestnáctky, jeho ránu Filip Jörgensen pouze vyrazil před číhajícího Chrise Ramose a ten z dorážky upravil skóre na 1:1. Krátce nato přišla další rána pro hosty, když Pedraza po nesmyslném úderu hlavou vyfasoval červenou kartu. Obrat pak dokonal z penaltového puntíku Machís, jenž potrestal faul Jörgensena.

Venezuelan zůstal při chuti i ve druhé půli, když nádhernou individuální akci zakončil famózním obstřelem na zadní tyč a zařídil Cádizu dvoubrankový náskok. Oslabený Villarreal následně toužil manko dotáhnout, jeho snahy se ale zdály být marné, k čemuž napomohla i zvýšená agresivita domácích oceněná sérií žlutých karet. Cádiz polevil až v závěrečné fázi utkání, celku z provincie Castellón to ale na snížení nestačilo.

Předzápasový outsider se tak silného soka nezalekl a vybojoval cenné tři body do tabulky. V příštím kole se Cádiz 16. září představí v Bilbau, Villarreal o den později přivítá Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele