10. kolo
21.10.2023 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Vyloučený brankář prohloubil krizi Celty. Atlético vystřelil za záda rivala hattrick Griezmanna

Fotbalisté Atlétika Madrid zvítězili v 10. kole LaLigy na trávníku Celty Vigo 3:0 a připsali si pátou výhru v řadě. Indiánům cestu za dalším plným bodovým ziskem usnadil před půlhodinou hry brankář Iván Villar, jenž si za svůj skluz vysloužil červenou kartu. Sudí navíc proti Los Celestes nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Antoine Griezmann, pro něhož se jednalo již o pátý střelecký zápis v ligovém ročníku, k němuž přidal ve druhé půli góly s číslem šest a sedm. Atléti poskočili v tabulce na druhou pozici s tříbodovou ztrátou na konkurenční Real, přičemž mají utkání k dobru.

Souboj na Estadio Balaídos k sobě svedl dva ve zcela odlišné formě hrající celky. Tím úspěšnějším byli hosté, kteří vyhráli čtyřikrát v řadě, přičemž do této série triumfů zahrnuli i zápasy s Realem Madrid či Realem Sociedad. Jejich šňůra klidně mohla pokračovat i ve Vigu, Celta totiž ze tří posledních domácích vzájemných duelů odešla s prázdnou a v aktuálním ročníku zapsala tříbodový zisk pouze jednou. Ten navíc nevybojovala na vlastním stadionu, nýbrž v Almeríi.

Překvapivě se tak do první šance utkání dostali domácí, když se Jörgen Strand Larsen objevil osamocený před Janem Oblakem, ten ale předvedl důležitý zákrok. Následně měl ještě blíže ke gólu Óscar Mingueza, k němuž se odrazil balon, nicméně z bezprostřední blízkosti netrefil bránu. Bleděmodří se na úvod párkrát ukázali, ovšem postupem času získali převahu hosté. Před půlhodinou hry srazil Villar skluzem soupeře ve vápně, čímž si vysloužil červenou kartu a Atléti získali penaltu. K té se postavil Griezmann a ranou k pravé tyči otevřel skóre. Ke konci půle se dvakrát sám s míčem v šestnáctce ocitl Samuel Lino, pokaždé však mířil pouze do brankáře.

Hned ze začátku druhého poločasu ukázal povedenou individuální akci Pablo Barrios, jenž prošel s míčem až do vápna a vypálil. Do rány mu skočil jeden z obránců a zachránil Vigo. I v oslabení zvládli domácí zahrozit, když přesnou přihrávku obdržel Jonathan Bamba, nicméně jeho pumelici zastavilo břevno. Po hodině hry si do šestnáctky naběhl Griezmann a z úhlu dokázal překvapit celou obranu včetně střídajícího Vicenta Guaity. Ještě do 70. minuty stihl francouzský reprezentant zkompletovat hattrick, když stál na konci povedené akce.

Celta se tak prvního bodového zisku ze vzájemného domácího utkání od roku 2020 nedočkala. V příštím kole se 27. října představí v Gironě, Atlético o dva dny později přivítá Alavés.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele