3. kolo
25.08.2023 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Flotila Viga doplatila na absenci mladé hvězdičky, tři body pro Real znovu vylovil Bellingham

Celta Vigo podlehla ve třetím kole LaLigy na domácím hřišti Realu Madrid 0:1. Výhra se ovšem pro Bílý balet nerodila snadno. Nejprve přidělalo vrásky na čele Carlu Ancelottimu zranění Viníciuse Júniora, jenž musel střídat už po čtvrthodině hry. Temperamentní kouč byl ve varu i v 68. minutě, kdy pro změnu Rodrygo zahodil penaltu. Ofenzivu Los Blancos tak až v závěru musel opět spasit Jude Bellingham. Klub z města největšího rybářského přístavu na světě se ani napodruhé doma gólově neprosadil, na čemž měla jistě podíl i absence Gabriho Veigy, jenž je údajně na odchodu do Saúdské Arábie.

Real Madrid zahájil ročník hned třemi venkovními utkáními v řadě, výlety do Bilbaa i Almeríe mu však žádné větší problémy nepřidělaly. Velkou zásluhu na tom měla letní posila Jude Bellingham, který se trefil v obou zmíněných střetnutích, a dal tak částečně zapomenout na odchod Karima Benzemy. Zato ve Vigu spolehlivý kanonýr i vinou horší formy Iaga Aspase scházel, bod proti Sociedadu v minulém kole tak musel zachraňovat pravý bek Óscar Mingueza.

Kepa Arrizabalaga musel při své premiéře v brance Realu Madrid lovit míč ze sítě už ve třetí minutě. Štít mu byl ovšem chvíli nato znovu vyčištěn videorozhodčím, který brzkou trefu Jörgena Stranda Larsena odvolal kvůli faulu právě na španělského gólmana. Kouči Ancelottimu přidělal několik vrásek na čele Vinícius Júnior, když musel během první půle vystřídat kvůli zranění. Krátce před pauzou se k pokusu z hranice vápna dostal domácí Jonathan Bamba, střela však proplula kousek od pravé tyče.

Po hodině hry se do nadějného zakončení zblízka dostal Federico Valverde, míč ovšem proplachtil těsně vedle brány. Chvíli nato podrazil gólman Ivan Villar v šestnáctce prchajícího Rodryga a musel se podrobit pokutovému kopu. K puntíku se postavil sám faulovaný útočník, jeho ránu však Villar výtečně zneškodnil, a napravil tak předchozí zaváhání. V 70. minutě spálil vyloženou tutovku Aspas, jenž z nadějné pozice uprostřed vápna netrefil míč ideálně, a ten zamířil jen do zámezí. Slovo si tak v 81. minutě vzal nejlepší střelec soutěže Bellingham, jehož hlavička zblízka zapadla přesně k levé tyči.

Celta se o překvapení nakonec nepostarala a z duelu s Realem odešla poražena. Klub z Viga se v dalším kole představí 1. září v Almeríi, Bílý balet o den později přivítá v malém regionálním derby Getafe.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele