32. kolo
20.04.2024 14:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Nestárnoucí Aspas řídil bleskurychlý obrat Celty proti strádajícímu Las Palmas

Fotbalisté Celty Vigo porazili ve 32. kole LaLigy Las Palmas 4:1 a vzdálili se sestupovým pozicím. Utkání pro domácí celek nezačalo dobře, když se už v 11. minutě prosadil 19letý obránce Juanma Herzog, jenž naskočil teprve do svého čtvrtého utkání mezi španělskou elitou. Radost ale talentovanému bekovi dlouho nezůstala, jelikož Los Celestes otočili skóre ještě do přestávky. Na bleskovém obratu mezi 37. a 39. minutou měl lví podíl zkušený Iago Aspas, který první gól svého celku vstřelil a na druhý přihrál. Po změně stran navíc domácí kapitán korunoval svůj výborný výkon ještě jednou vstřelenou brankou a asistencí.

Celta Vigo po poslední porážce s Betisem stále balancovala nad hranou sestupové propasti. Tentokrát ji ale čekal zápas, ve kterém byla velmi reálná naděje na zisk tří bodů, neboť na domácí půdě přivítala trápící se Las Palmas. Hosté vstupovali do utkání se sérií čtyř proher v řadě, přičemž ani v jednom z těchto duelů nedokázali vstřelit gól.

Tentokrát se ale prosadili už v 11. minutě, kdy si na rohový kop naskočil Herzog a hlavou poslal míč k levé tyči. V polovině první části si za obranu Las Palmas zaběhl do vápna Carles Pérez, srovnat však nedokázal, protože ranou z voleje zamířil těsně nad bránu. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy hrozily rychlými protiútoky, ovšem ani jeden z nich gól nepřinesl. Po půlhodině hry se vše diametrálně změnilo. Nejprve Pérez vyslal nízký centr z pravé strany, skákavý míč si našel Aspas, jenž střelou do protipohybu gólmana rozvlnil síť a vyrovnal. Zakrátko se domácí radovali znovu, když právě střelec předchozí branky vyslal do úniku Williota Swedberga, který si s nabízenou situací poradil a otočil skóre.

Hned v úvodu druhé půle mohlo být pro domácí ještě lépe. Óscar Mingueza se řítil sám na Álvara Vallese, který však špičkami prstů vytěsnil jeho střelu mimo. O chvíli později vypálil zpoza šestnáctky Fran Beltrán, ovšem i s tímto projektilem si Valles famózním skokem poradil. Po pár minutách se Valles zaskvěl znovu, když z bezprostřední blízkosti vychytal Swedberga. Tlak bleděmodrých po pauze neutichal, a tak mohli být hosté rádi, že mají v brance vynikajícího Vallese, který chytil minimálně tři tutovky. Las Palmas však ani jeho výkon nepomohl, v 71. minutě totiž prchli obraně klubu z ostrova Gran Canaria hned tři fotbalisté Viga, kteří brejk zakončili do prázdné brány. Z gólu na 3:1 se radoval Anastasios Douvikas. Nedlouho poté se podruhé v utkání prosadil domácí kapitán Aspas, když dohrál jednoduchou akci do odkryté branky.

Vigo tak prohloubilo trápení Las Palmas a doma získalo klíčové tři body. V následujícím kole vyzve 27. dubna Alavés, žlutomodří se utkají o dva dny později s Gironou.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele