24. kolo
11.02.2024 21:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Zklamaní hráči Barcelony (© AFP)

Granada přichystala Barceloně šok, hostovi z Ostrovů zachutnala katalánská půda

Hráči Barcelony remizovali na závěr nedělního programu 24. kola LaLigy v bláznivém duelu s předposlední Granadou 3:3. Vynikající zápas v dresu domácích odehrál teprve 16letý mladík Lamine Yamal, jenž se dvakrát střelecky prosadil, na výhru Blaugranas to ale nestačilo. Za Andalusany totiž obdobně povedený večer prožil Facundo Pellistri, který si po příchodu na půlroční hostování z Manchesteru United připsal první přesnou trefu a asistenci. Nováček soutěže tak i jeho zásluhou dosáhl na teprve druhý venkovní bod v této sezoně.

Katalánský celek v posledním kole potěšil své fanoušky nadějným výkonem a vítězstvím v Alavésu. Zároveň však přišel o jednoho z přesných střelců Vitora Roqueho, který byl kuriózně vyloučen poté, co jej fauloval jeden z protihráčů. I bez talentovaného Brazilce ovšem neměla být Granada nikterak velkým soustem, protože mimo svůj stadion získala v ročníku jediný bod.

To se potvrdilo už po necelé čtvrthodině hry, kdy se Joao Cancelo výborně zorientoval po náběhu do vápna, zasekl si míč a pohotovým centrem našel na zadní tyči Yamala, který z velké blízkosti bez problému skóroval. Barca po vstřelené brance trochu polevila a ve 20. minutě mohlo být srovnáno. Centr z pravé strany minul při pokusu o akrobatické zakončení Myrto Uzuni a následnou dorážku nasměroval Oscar Melendo pouze do jednoho z bránících hráčů. Překvapení se však přece jen urodilo. Pellistri našel ve 43. minutě na hranici malého vápna Ricarda Sáncheze a ten tvrdou ranou pod břevno srovnal.

Favoritovi mohl po změně stran vrátit vedení Robert Lewandowski, po přiťuknutí od Ilkaye Gündogana ovšem levačkou vypálil z úhlu hodně mimo. Hosté navíc po hodině hry šokovali svého soupeře podruhé. Odražený míč po centru vrátil Uzuni na zadní tyč, odkud Pellistri bez potíží skóroval. Barcelonu pak sice rychle vrátil do zápasu Lewandowski, nerozhodný stav ale dlouho nevydržel. Na přesný balon z levé strany si totiž nejlépe naskočil Ignasi Miquel a tvrdou hlavičkou vrátil outsiderovi těsný náskok. Přestřelka na stadionu Blaugranas nicméně ani v tomto momentu nekončila. Na prahu poslední desetiminutovky se za vápnem opřel do míče Yamal a ostrým pokusem k bližší tyči znovu srovnal.

Granada tak překvapila věhlasného soupeře a připsala si důležitý bod. Hostující tým bude chtít v příštím kole 18. února zaznamenat povinné vítězství doma proti Almeríi, Barcelona o den dříve zamíří na hřiště Celty Vigo.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele