22. kolo
27.01.2024 18:30 CET
3 : 5
(0:1)

Reportáž

Ilias Akhomach (© AFP)

Barceloně po rychlé otočce došel dech. Villarreal dotáhlo k výhře pět různých střelců

Barcelona padla ve 22. kole LaLigy na domácím hřišti s Villarrealem 3:5. Hosté se v 54. minutě dostali do dvougólového trháku, když si premiérový zásah v nejvyšší španělské soutěži připsal Ilias Akhomach, jehož fotbalově vychoval právě katalánský celek. Barca se ale poté nadechla k monstróznímu obratu, který nešťastně završil vlastním gólem Eric Bailly. Poslední slovo ale přece jen řekli hosté, jimž tříbodový zisk zajistily góly Alexandera Sörlotha a Josého Luise Moralese z dlouhého nastavení.

Pro Barcelonu se jednalo o teprve třetí ligový duel roku 2024, přesto byl její lednový program nesmírně nahuštěný. Veškerá snaha však dosud přicházela vniveč, úspěchem totiž neskončila ani mise do Saúdské Arábie pro španělský Superpohár, ani pouť Copa del Rey, v němž ji před několika dny vyřadil Athletic. Z národního poháru už vypadl také Villarreal, přičemž prohra na půdě třetiligového týmu jen podtrhla tragický průchod celou sezonou.

Začátek ovšem hostům vyšel dobře. Ve třetí minutě dostal míč do brány Álex Baena, radost z gólu mu však rychle zkazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Po bezmála čtvrthodině hry se ke střele odhodlal Joao Félix, jeho tečovaný pokus z hranice vápna ale skvěle zlikvidoval Filip Jörgensen. Ve 22. minutě se dokázal prosadit Gerard Moreno, který se po závaru ve vápně nejlépe zorientoval a dostal míč za záda Iňakiho Peni. Ani tentokrát ovšem Žlutá ponorka neslavila dlouho, neboť byl opět objeven ofsajd jednoho z útočníků. O 19 minut později se mohl kapitán domácích konečně radovat naplno. Po přihrávce Sörlotha se dostal ke střele a nedal Peňovi šanci.

Do druhého poločasu poslal trenér Xavi hned tři nové hráče. Jedním z nich byl i navrátilec Joao Cancelo, který hned po svém nástupu poslal nebezpečný centr na Lamina Yamala, ten ovšem míč do brány nasměrovat nedokázal. Střídající Portugalec byl poté i u akce na vlastní půli, když namazal do brejku hostujícímu Akhomachovi, který následně obešel Peňu a uklidil balon do prázdné brány. Hosté se ale neradovali dlouho, neboť v 60. minutě snížil po střele z hranice vápna Ilkay Gündogan, a vykřesal tak naději Katalánců na úspěch. Domácí dokázali srovnat v 68. minutě, když se po nechtěném sklepnutí Gündogana dostal ke střele střídající Pedri, který nedal brankáři šanci. Opařený Villarreal poté musel zkousnout další hořkou chvíli, když si o pouhé tři minuty později srazil balon do vlastní sítě obránce Bailly. Kouč Marcelino se snažil oživit Žlutou ponorku střídáním. Do zápasu poslal i navrátilce do španělské soutěže Goncala Guedese, který dokázal jen o pár chvil později vyrovnat. Nastavený čas byl už minulostí, když po zmatcích ve vápně dostal míč do brány Sörloth. Hosté poté zasadili poslední hřebík, když se o dvě minuty později prosadil střídající Morales.

Vypadnutí z poháru tak na týmu zanechalo následky a Barcelona porážkou přerušila sérii ligových výher. V příštím kole přivítá 31. ledna Osasunu, ve Villarrealu se o čtyři dny později představí Cádiz.

Autor: Livesport.cz / Adam Maršál

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele