8. kolo
30.09.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Real Madrid zametl se štikou LaLigy. Gironě podlomily kolena nevyužité šance z úvodu

V osmém kole LaLigy si hostující Real Madrid poradil s Gironou hladce 3:0. Domácí celek se alespoň v prvních minutách střetnutí zdál být dobře připravený, nedokázal však využít své šance, a zákonitě tak přišla lekce z efektivity, kterou v rozmezí čtyř minut podtrhli přesnými trefami Joselu a Aurélien Tchouaméni. S lehkostí, jakou dokázal Bílý balet odskočit, se Gironistes nedokázali vypořádat, a kvůli ztrátě všech bodů propadli v tabulce právě za svého soupeře z hlavního města.

Střetnutí druhého s třetím týmem španělské soutěže si fanoušci nejspíš představovali v jiném složení. Po minulém kole se však Girona překvapivě dostala do čela LaLigy, odkud jí v předehrávce sesadila Barcelona, a její cesta nepřestávala udivovat fotbalovou veřejnost. Reálnou sílu Gironistes měl nyní otestovat Bílý balet. Ten sice dosud ztratil body pouze s městským rivalem Atlétikem, na půdu katalánského mužstva se však nevracel s dobrými vzpomínkami, jelikož právě tam naposledy prohrál.

A bíločervení velmi rychle ukázali Los Galacticos, že se v aktuálním ročníku nebojí ani velkých jmen fotbalového světa. Ve třetí minutě dobře trefenou hlavičkou těsně nad břevno vylekal brankáře Realu záložník Yangel Herrera a krátce nato stejný pokus zopakoval Viktor Cygankov. Tyto situace z úvodních minut donutily jinak klidného kouče bílých Carla Ancelottiho nervózně pochodovat za postranní čarou, brzy se ale mohl uklidnit. V 17. minutě se totiž měnilo skóre duelu díky gólu Joselua, který po centru Juda Bellinghama umístil míč nekompromisně doprostřed brány. O čtyři minuty později zasadil druhou ránu nováčkovi na předních místech tabulky Tchouaméni, jenž se prosadil hlavičkou po milimetrově přesném rohu.

Los Blancos i ve druhé půli nechali svému soupeři prostor ke skórování, šanci Davida Lópeze z 50. minuty hasil až brankář Kepa Arrizabalaga. O nebezpečně vyhlížející hlavičku se postaral o pět minut později Herrera, který byl následně možná i faulován ve vápně, nicméně sudí Juan Pulido si byl svým rozhodnutím jistý. Real následně opět zařadil na vyšší rychlostní stupeň a zvýšení skóre zabránil vynikajícím zákrokem až Paulo Gazzaniga. Při následné dorážce poté poněkud překvapivě selhal ve fantastické formě hrající Bellingham. Angličan si však v 71. minutě spravil chuť a svým sedmým gólem v letošní sezoně si pojistil první pozici v tabulce střelců. V nastaveném čase si ještě za podražení vysloužil červenou kartu Nacho Fernández.

Real Madrid se tak stal prvním týmem, který zastavil spanilou jízdu Girony. Ta se v příštím kole 7. října představí na půdě Cádizu, Bílý balet ve stejný den doma přivítá Osasunu.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele