26. kolo
04.04.2024 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

André Almeida střílí jedinou branku utkání (© AFP)

Ofenzivní trable Valencie ukončil proti utrápené Granadě uzdravený Portugalec

Hráči Valencie vyzráli ve 26. kole LaLigy na Granadu, kterou porazili na jejím hřišti 1:0. Domácí sice měli od úvodních minut více ze hry, v 77. minutě ovšem neuhlídali střídajícího Andrého Almeidu, jenž se po dlouhodobém zranění prosadil poprvé v letošním ročníku. Netopýři tak jeho zásluhou prolomili dvouzápasové střelecké sucho a posunuli se v tabulce na sedmou příčku. Nazaríes naopak po páté prohře v řadě zůstávají předposlední.

Čtvrteční večer v Andalusii svedl k souboji celky, které se výsledkově i herně trápily. O poznání hůře na tom byla domácí Granada, jež bodovala naposledy 3. ledna, přičemž se v tabulce nacházela na 19. příčce s velkou ztrátou na záchranu. Valencia naopak nebyla daleko od šesté pohárové pozice, z předešlých šesti klání ale dokázala vyhrát jen jednou.

Úvod utkání patřil nečekaně outsiderovi, který na domácí půdě nastoupil na soupeře zcela nebojácně. Ve 13. minutě Myrto Uzuni ranou z hrany vápna řádně protáhl gruzínského hrdinu nedávné baráže o postup na Euro Giorgiho Mamardashviliho. O pět minut později ofenzivní úsilí vyvinul další z Granaďanů Gerard Gumbau, jehož až příliš přesná dalekonosná rána skončila na spojnici břevna a tyče. Hostující tým nedokázal zasáhnout branku ani jedinkrát, a svěřenci Rubéna Baraji tak rozhodně měli během poločasové přestávky o čem přemýšlet.

Zvýšit svou nebezpečnost se Los Che nedařilo ani po změně stran, poklesla také úspěšnost útočného snažení domácího celku. V 73. minutě mohl ofenzivní šeď rozčísnout Jesús Vázquez, to by ale svou dorážku z hrany malého vápna nesměl poslat výrazně nad. O několik minut později se ovšem hosté mohli radovat, osudovým se nováčkovi soutěže ukázal být rohový kop. Z něj balon doputoval na kopačku Almeidy, který perfektně mířenou ranou do pravého dolního rohu nedal domácímu gólmanovi šanci.

Valencia tak prohloubila trápení Granady a domů si odvezla tři body. V následujícím kole vyzve 15. dubna Osasunu, Andalusané svedou o den dříve bitvu s Deportivem Alavés.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele