26. kolo
25.02.2024 16:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Estadio Benito Villamarín (© AFP)

Oslavy 400. ligového zápasu defenzivní stálice Athleticu překazily prohřešky spoluhráčů

Hráči Betisu zvítězili v chaotickém duelu 26. kola LaLigy na vlastní půdě s Athleticem 3:1. O osudu hostů rozhodl ve 38. minutě smolným vlastním gólem obránce Yuri Berchiche. Zkušený Španěl tak znepříjemnil parťákovi z druhého konce defenzivní řady Óscaru de Marcosovi jeho jubilejní 400. start ve španělské nejvyšší soutěži. Athletic se navíc musel od 40. minuty obejít bez Nica Williamse, jenž rozhodčímu zatleskal za obdrženou žlutou kartu, a uviděl tak ihned druhou.

Athletic táhl sérii čtyř ligových utkání bez porážky, během nichž se přiblížil čtvrtému Atlétiku na pouhé dva body. V minulém kole Baskové udolali druhou Gironu, a to především díky dvougólovému příspěvku Álexe Berenguera. Betis naposledy zaskočilo zejména překvapivé vyřazení z Konferenční ligy, kde se musel sklonit před Dinamem Záhřeb.

Betis začal zápas tím nejlepším způsobem, když si ve 13. minutě skvěle naběhl Chimy Ávila na přesnou přihrávku Williana Josého. S následným zakončením k pravé tyčce neměl Argentinec sebemenší problém. Druhý gól utkání si do vlastní sítě ve 38. minutě nešťastně srazil Berchiche, který na vyražení brankáře nedokázal včas zareagovat. O chvílí později přišly pro Basky další komplikace, jelikož za své poznámky k rozhodčímu viděl Nico Williams druhou žlutou kartu. Rojiblancos se i přes velké potíže dokázali oklepat a z posledního rohu prvního poločasu hlavičkoval přesně Groka Guruzeta.

Cesta za vyrovnáním pokračovala ve druhém poločase. V 56. minutě prošel Berenguer přes tři obránce, ale jeho následný technický pokus těsně minul vzdálenější tyč. Naděje hostujícího celku držel Unai Simón, který parádním zákrokem zneškodnil hlavičkujícího Germána Pazzellu i střelu z dálky od Williama Carvalha. Premiérovou branku v evropských soutěžích přidal v 67. minutě Johnny, na jehož přesný pokus hranice šestnáctky nedokázala hostující obrana zareagovat. Zelenobílí si výsledek ve zbytku zápasu pohlídali a všechny pokusy o snížení skóre dokázali eliminovat.

Betis tak po evropském krachu uspěl alespoň v lize. Na vítězství se pokusí navázat 3. března na stadionu Atlétika Madrid. Athletic ve stejný den přivítá Barcelonu.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele