19. kolo
03.01.2024 19:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Antonio Rüdiger (© AFP)

Ancelotti oslavil novou smlouvu vítězstvím. Vzdorující Mallorku uzemnil hlavou Rüdiger

Real Madrid vstoupil do roku 2024 úspěšně, když v 19. kole LaLigy zvítězil před vlastními fanoušky nad Mallorkou 1:0. Hráči Bílého baletu neúnavně tančili s míčem okolo branky soupeře, ale dlouho se jim nedařilo skórovat. Vše změnila až 78. minuta, v níž se hlavou prosadil Antonio Rüdiger. Německý stoper tak udělal radost Carlovi Ancelottimu, který před pár dny podepsal s Los Blancos novou smlouvu až do roku 2026.

Piráti rozhodně neměli v aktuální ligové sezoně pověst úspěšných korzárů, z dosavadních devíti duelů na hřištích soupeřů totiž vyhráli jen jeden. Naopak Real Madrid se dle očekávání držel v souboji o titul. Výrazný podíl na tom měl Jude Bellingham, jehož gólový zápis ve španělské nejvyšší soutěži zahrnoval už 13 branek. V posledním duelu musel navíc Bílý balet čelit nepřízni osudu, když skoro celý druhý poločas dohrával v početní nevýhodě a o jeho výhře rozhodl až ve druhé minutě nastavení Lucas Vázquez.

Real Madrid byl od úvodních minut aktivnější a snažil se najít mezery v obranném bloku Mallorky. První obrovskou šanci měl ve 20. minutě uzdravený Vinícius Junior, který ale křižnou ranou těsně minul pravou tyč. Aktivní Brazilec zahrozil i ve 37. minutě, skvělým zákrokem se ovšem blýskl Predrag Rajkovič, jenž dalekonosný projektil zlikvidoval. Postupem času se však začali dostávat do hry i hosté. Šok na Santiago Bernabéu mohl přinést ve 41. minutě Antonio Sánchez, španělský křídelník ale hlavičkou z bezprostřední blízkosti trefil jen břevno. Závar byl před brankou Realu i v nastaveném čase, Andrij Lunin v malém vápně nedokázal chytit míč do rukou a pouze jej vyrazil na kopačku Cyleho Larina, jenže ten těsně minul.

Pár minut po změně stran opět zvonila branková konstrukce za zády Lunina, tentokrát napálil z velké vzdálenosti pravou tyč Dani Rodríguez. Sympaticky hrající Rumělky se začaly postupně stahovat zpět do defenzivního bloku, do kterého se hráči Bílého baletu jen těžko dostávali. V 69. minutě se to ale domácím přece jen povedlo. Rodrygo si navedl míč na svou silnější pravačku a technickým pokusem chtěl obstřelit Rajkoviče. Ten však skvělým reflexivním zákrokem vyrazil míč na Brahima Díaze, jenž z téměř jednoho metru před prázdnou brankou trestuhodně trefil pouze pravou tyč. Mrzet jej to ovšem nakonec nemuselo, jelikož se v 78. minutě prosadil po rohovém kopu hlavou Rüdiger, jehož trefa byla tou rozhodující.

Real Madrid tak načal kalendářní rok výhrou. O další tříbodový zisk se Bílý balet pokusí 10. ledna v domácím derby s Atlétikem. Mallorca vyzve 13. ledna Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

3:0

Reagovat
oli9

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele