7. kolo
27.09.2023 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)

Real Madrid zasypal nováčka salvou střel. Šanci v základu dokonale využil navrátilec z Itálie

Real Madrid porazil v sedmém kole LaLigy před vlastními fanoušky Las Palmas 2:0. Bílý balet se při dolování tří bodů pořádně nadřel, neboť brankář hostů Álvaro Valles předvedl zejména v první půli, kdy favorit vyslal osm střel na bránu, několik skvělých zákroků. Nicméně ani jeho hbité ruce nebyly všemocné, a tak jej ještě před přestávkou překonal Brahim Díaz klinicky přesnou ranou do šibenice. Pro navrátilce z AC Milán se jednalo o premiérovou trefu v dresu Bílého baletu po přesunu zpět do Španělska. Po změně stran favorit z tempa ubral, přesto z minima šancí vytěžil pojišťovací gól Joselu.

Hráči Realu Madrid o víkendu zažili první porážku v sezoně, ještě více byla tato ztráta hořká, jelikož se jednalo o pád v madridském derby. Po zápase vzal prohru na svá bedra trenér Carlo Ancelotti, jenž řekl, že vše byla jeho chyba. Problémem však byla především defenziva, která dovolila soupeři skórovat tři velmi laciné góly. Ani útok ovšem v tomto zápase nezářil, což chtěli Los Blancos napravit před domácím publikem proti nováčkovi ligy z Las Palmas. Pomoci měl už i uzdravený Vinícius Junior.

Brazilec utkání začal ovšem pouze mezi náhradníky, a tak jen sledoval, jak se v úvodu jeho spoluhráči snažili prokombinovat k zakončení, ale obrana žlutomodrých odolávala. První velká příležitost přišla až v 19. minutě, kdy Federico Valverde křižným pasem nalezl osamoceného Joselua na malém vápně. Valles v bráně si však se střelou z blízkost poradil. Vzápětí se minisouboj Španělů zopakoval, když se útočník v bílém dresu uvolnil, ale ani z levého úhlu na gólmana Las Palmas nevyzrál. Valles měl neustále plné ruce i nohy práce, nicméně všem pokusům odolával a připisoval si úspěšné zákroky. Až v nastavení dostal míč přesně na nohu Díaz, jemuž defenziva nechala spoustu času na zpracování, čehož využil přesnou ranou do levé šibenice.

Úvodní tlak ve druhé půli si vytvořili fotbalisté z Kanárských ostrovů, ale bílá hradba tlaku odolala a přešla do protiútoku. Ten v 54. minutě proměnil Joselu, jenž si naskočil na centrovaný balon a umístil jej nechytatelně k tyči. Poté se hra uklidnila a větší šance přišla až v 72. minutě. Z dálky napřáhl Jonathan Viera, ovšem Kepa Arrizabalaga jeho pumelici schoval do náruče. Na nic jiného se nováček v soutěži nezmohl a Bílý balet se také nikam nehnal.

Real Madrid tak na domácí půdě alespoň zčásti odčinil prohru v madridském derby a připsal si tři povinné body. V následujícím kole se již za tři dny představí proti rozjeté Gironě, Las Palmas svede 2. října bitvu s Celtou Vigo.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele