26. kolo
23.02.2024 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Santiago Comesaña (v popředí) slaví se spoluhráči gól (© AFP)

Comesaňa si dlouhé čekání na gólový debut ve Villarrealu vynahradil dvojnásobně

Hráči Villarrealu porazili v předehrávce 26. kola favorizovaný Real Sociedad 3:1, a ukončili tak sérii tří ligových remíz v řadě. Vítězství hostům přinesly dvě trefy Santiho Comesani, které byly zároveň jeho prvními v dresu Žluté ponorky. Svěřenci trenéra Marcelina se tak po špatném úvodu sezony postupně derou tabulkou nahoru. La Real naopak kvůli prohře ztratil kontakt se špičkou tabulky.

Baskové v uplynulém kole konečně ukončili takřka měsíční čekání na vstřelenou branku a trefou z nastavení udolali Mallorku. Villarreal zůstal naladěný na remízové notě, když dělbou bodů skončila hned čtyři z jeho posledních pěti klání. Příčinu v nízkém počtu výher bylo možné nalézt v neproduktivním útoku, který v tomto kalendářním roce zaznamenal v zápase více než gól pouze jednou.

Hosté, posilněni dobrou formou, se celku z Baskicka postavili čelem hned od samého začátku. Napoprvé ještě Álex Remiro parádně vychytal zimní posilu hostů Goncala Guedese. Na hlavičku Comesani, jemuž nahrával kapitán týmu Raúl Albiol, už však neměl nárok. Vyrovnat mohl v závěru poločasu Javi Galán, gólmana ale tentokrát zastoupil jeden z hráčů hostů, který včasným zákrokem nedovolil úpravu skóre.

Defenzivnímu záložníkovi ve žlutých barvách jedna branka z prvního poločasu nestačila. V 47. minutě si po hrubé chybě stopera domácích míč našel Álex Baena, který přesným centrem našel právě Comesaňu, jenž akrobatickým kopem zvýšil vedení žlutých. Snížení domácím zařídil žolík Mikel Merino, jenž obdobně skóroval i při poslední výhře Realu Sociedad s Mallorkou. Za domácí ale na trefu španělského špílmachra odpověděl Alexander Sörloth, a určil tak konečný stav zápasu.

Villarreal tak vyhrál a prodloužil neporazitelnost již na šest duelů. V dalším kole si 3. března zahraje na domácím stadionu proti Granadě, La Real se po semifinálové odvetě Copa del Rey s Mallorkou představí příští sobotu v Seville.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele