24. kolo
12.02.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Čekatel na výhru v LaLize udržel na uzdě palebnou sílu Bilbaa

Almería ve 24. kole LaLigy remizovala 0:0 s Athleticem Bilbao a nadále se výhry v aktuálním ročníku soutěže nedočkala. Souboj týmů z opačných pater tabulky nabídl překvapivě vyrovnanou partii. Komplikace pro domácí přišly až na začátku druhého poločasu po vyloučení Largieho Ramazaniho. Očekávané využití přesilovky ze strany Basků se však nekonalo a Almería alespoň ubránila bezbrankový výsledek.

Almería byla stále jediným celkem v top pěti ligách, který od startu ligové sezony nedokázal vyhrát v jediném utkání, tudíž k záchraně mohl Rojiblancos dovést jen velký zázrak. I kdyby totiž ztrojnásobili dosavadní počet šesti bodů, nestačilo by to na to, aby se vymanili ze sestupové zóny. Jejich trápení přijelo prohloubit Bilbao, které naopak bojovalo o pohárové pozice.

Úvodní půlhodina byla především bojem o střed hřiště a nabídla divákům spoustu osobních soubojů. Až ve 36. minutě se v domácím pokutovém území zjevil volný Asier Lillalibre, jeho střela ale nenadělala Luísi Maximianovi větší problémy. Ty přišly až o pár minut později, když po rohovém kopu hlavičkoval Aitor Paredes. Domácí brankář však dokázal vytáhnout skvělý zákrok.

Po změně stran přišla velká komplikace pro domácí tým, když byl v 53. minutě po druhé žluté kartě vyloučen Ramazani. Almería se tak musela zatáhnout do bloku před vlastní pokutové území. Hosté měli většinu času v držení míč, ale odemknout obranu soupeře se jim nedařilo. Až v 88. minutě vyšel baskickému celku jeden z mnoha centrů, jenže volný Raúl García nasměroval svou hlavičku pouze do tyče. Na druhé straně naopak po rychlém protiútoku postupoval Marko Milovanovič sám na Unaie Simóna, jenže ani on bezbrankovou remízu neodvrátil, protože trefil pouze spojnici.

Bilbao tak v Almeríi klopýtlo a získalo jen bod. V příštím kole se 19. února střetne s Gironou, Rojiblancos změří o den dříve síly s Granadou.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele