28. kolo
10.03.2024 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Athleticu (© AFP)

Smolař Coco se pod palmami nenašel, Athletic zareagoval na zaváhání Atlétika výhrou

Athletic zvítězil ve 28. kole LaLigy na hřišti Las Palmas 2:0 a přiblížil se čtvrtému Atlétiku Madrid na dva body. Rozhodující trefu obstaral po půlhodině hry Gorka Guruzeta, a potvrdil tak pozici nejlepšího střelce týmu. Po změně stran zažil smolné dvě minuty domácí obránce Saúl Coco, když se nejprve žlutou kartou vyřadil ze hry na další zápas a hned poté nešťastně skóroval do vlastní sítě. Les Leones zvítězili na hřišti klubu z Kanárských ostrovů vůbec poprvé v tomto století, týmy se zde ovšem střetly pouze šestkrát.

Baskický celek sice patřil ve venkovních duelech k těm vůbec nejsilnějším, poslední zápasy mu však příliš nevycházely. Z posledních čtyř rovnou dva prohrál, ve dvou remizoval a vstřelil jen jeden gól. Šanci na změnu měl v Las Palmas, kde se mu ale nepodařilo zvítězil pětkrát v řadě.

Poprvé se červenobílí dostali k zakončení v deváté minutě. Yuri Berchiche se uvolnil na levé straně, poslal centr do pokutového území, v němž našel Oihana Sanceta, který zblízka hlavičkoval vysoko nad. Výrazně lépe mířil po odehrané půlhodině Guruzeta. Z okraje malého vápna nasměroval hlavou balon doprostřed branky, s čímž si Álvaro Valles nedokázal poradit. O několik minut později mohl po rohovém kopu odpovědět na druhé straně hřiště Coco, jeho pokus však pouze proletěl kolem levé tyče.

Brzy po návratu ze šaten se žlutomodří dostali do nebezpečné situace, když Sergi Candona připravil míč pro Kiriana Rodrígueze, jenž z hranice penalty mířil těsně vedle. Naopak Rojiblancos se radovali z druhé trefy v 66. minutě, kdy nešťastník Coco ve snaze odhlavičkovat balon v souboji s Danim Vivianem po rohovém kopu zamířil přesně k tyči vlastní brány. V 79. minutě mohl nováček soutěže po střele Marvina Parka ještě zdramatizovat průběh utkání, gólová radost mu však nevydržela dlouho, neboť jeden z jeho spoluhráčů míč po cestě do sítě tečoval rukou, což neuniklo hlavnímu sudímu.

Athletic tedy potvrdil roli mírného favorita a přilepšil si v boji o Ligu mistrů. Las Palmas v příštím kole 17. března čeká Almería a hosté změří síly s Alavésem.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele