12. kolo
03.11.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Kirian Rodríguez (© AFP)

Střelci Atlétika usnuli pod palmami. Nebojácnost vynesla Las Palmas nečekaný triumf

Atlético Madrid v 11. kole LaLigy překvapivě zaváhalo na hřišti Las Palmas, kde padlo 1:2. Velmi sympatický výkon outsidera z ostrova Gran Canaria dostal gólovou třešničku v 51. minutě zásluhou Kiriana Rodrígueze. Nováček soutěže dokonce přidal zásluhou Benita Ramíreze v 75. minutě druhý zásah, jenž se stal nakonec rozhodujícím. Ofenziva hostů se totiž zmohla pouze na kontaktní trefu a poprvé od půlky září v ligovém duelu zaznamenala méně než dva góly. Žlutomodří se tak ziskem tří bodů dostali kousek od příček znamenajících evropské poháry.

Klub z Kanárských ostrovů měl za sebou úspěšnou pohárovou vsuvku, když v úterním duelu zvítězil na hřišti Manacoru 3:0. To jeho hráčům nicméně nechávalo pouhé dva celé dny na regeneraci, čehož chtěl využít přijíždějící madridský gigant. Ten se k tomu navíc nacházel ve vynikající formě, neboť v rámci nejvyšší španělské soutěže opanoval šest utkání v řadě a měnit to nehodlal ani v Las Palmas. S místním klubem totiž Atlético v lize naposledy ztratilo body v roce 1987.

Publikum muselo být s úvodem zápasu více než spokojené. Nováček soutěže nebojácně nastoupil na svěřence Diega Simeoneho a podařilo se mu Los Colchoneros rozhodit z tempa. Klub z Kanárských ostrovů úspěšně diktoval hru ještě ve 23. minutě, nepřesnost v jeho ofenzivní fázi ovšem po bleskovém kontru Atlétika umožnila individuální únik Rodrigu Riquelmemu a jen zásluhou famózního zákroku Álvara Vallese se stav neměnil. Domácí měli velmi zajímavou příležitost ve 38. minutě, kdy se Javi Muňoz dostal k hlavičce přímo před brankou a k prvnímu zásahu utkání nechybělo mnoho.

Fantastický výkon La Unión Deportiva byl v 51. minutě korunován gólem. Rodríguez využil perfektně načasovaný pas Alberta Moleira a přízemní ranou k levé tyči rozjásal drtivou většinu fanoušků na tribunách. Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby se navíc Ramírez dostal k míči vybojovaném Muňozem a prudkou ranou na přední tyč zvýšil náskok svého týmu. Riquelme, kterého si gólman Valles dobře pamatoval již z prvního poločasu, stál u zrodu jediné branky, kterou Španěl inkasoval. V 83. minutě našel centrovaným míčem Moratu a ten střelou z voleje nezaváhal. Hvězdný střelec se mohl prosadit také v nastaveném čase, v 91. minutě ale po jeho razantní dorážce zvonilo pouze břevno.

Las Palmas tedy obralo favorita o všechny body a před zbytkem víkendu si upevnilo pozici v první polovině tabulky. Na překvapivou výhru bude chtít navázat také 11. listopadu, kdy se představí na hřišti Osasuny. Los Colchoneros o den později přivítají Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele