36. kolo
16.05.2024 19:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Hráči a trenér Las Palmas děkují fanouškům (© AFP)

Gólové sucho na Kanárských ostrovech skončilo, Betis počítal při remíze personální ztráty

Las Palmas prolomilo sérii porážek a po remíze 2:2 s Betisem ze 36. kola LaLigy ho dělí už jen krůček od záchrany. Celek ze Sevilly prožil turbulentní první poločas, v němž ho sice poslal do vedení vlastní gól bývalého hráče mládežnických týmů Barcelony Miky Mármola, avšak náskok do přestávky neudržel a navíc přišel o zraněné Guida Rodrígueze a Isca. Vyrovnávací branka byla pro domácí první trefou před svými fanoušky od konce února. Po jednom přesném zásahu pak zapsala obě mužstva i po změně stran, a klub z Kanárských ostrovů tak po dvou a půl měsících bodoval.

Las Palmas bylo týmem s jednoznačně nejhorší formou ze všech celků španělské nejvyšší ligy. Už devátou prohru v řadě mu chtěl uštědřit Betis, jenž díky solidní výsledkové šňůře poskočil na šestou příčku. Tahounem hostů byl v této sezoně Isco, který ve 28 ligových duelech 19krát zvedl cenu pro nejlepšího hráče zápasu.

Lépe ovšem zahájili utkání domácí. Ke skákavé střele zpoza šestnáctky se odhodlal kapitán Kirian Rodríguez, míč však proplachtil těsně vedle tyče. O chvíli později se po špatné rozehrávce defenzivy zjevil před bránou osamocený Munir El Haddadi, který ale pouze trefil brankáře Ruie Silvu.

Prvního gólu se tak dočkali hosté, Abner ve 21. minutě přihrával balon z nepříznivého úhlu do pokutového území, kde se nešťastně odrazil od kolena Mármola do sítě. Dlouho se ovšem z vedení neradovali. Defenziva Betisu totiž zapomněla na Alexe Suáreze, který se nadvakrát prosadil po obloučku Alberta Moleira. Před změnou stran ještě zkusil štěstí zpoza vápna Moleiro, napálil však jen dobře stojícího Silvu.

Druhé dějství začal klub z Andalusie parádně. Centr Abnera totiž dostal za brankovou čáru Ayoze Pérez. Celek z Kanárských ostrovů ale po obdržené brance zabral a v 64. minutě se radoval. Enzo Loiodice našel skvělou průnikovkou mezi obránci aktivního Moleira, jenž obstřelil brankáře a srovnal. Poté se opět předvedl Betis. Přímý kop z ideální pozice vypálil Nabil Fekir kolem zdi a gólman Álvaro Valles se musel činit. S blížícím se závěrečným hvizdem se hra přelévala ze strany na stranu a v obrovské příležitosti trefil v nastavení Pejiňo pouze tyč.

Las Palmas tak doma dokázalo po necelém čtvrtroce bodovat. V příštím kole se představí 19. května v Cádizu, Betis přivítá tentýž den Real Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele