3. kolo
27.08.2023 17:30 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Frenkie de Jong (© AFP)

Herní projev Barcelony opět skřípal. Ofenzivní mejdan ve Villarrealu rozhodl Lewandowski

Villarreal prohrál ve třetím kole LaLigy na vlastním hřišti s Barcelonou 3:4. V ofenzivně laděném klání se do vedení dostali hosté, kteří již na konci úvodní čtvrthodiny disponovali po trefě Frenkieho de Jonga nadějným dvougólovým náskokem. Domácí však ještě před odchodem do šaten vyrovnali a po změně stran se obstřelem na zadní tyč Álexe Baeny dokonce dostali do vedení. Katalánci však góly Ferrána Torrese a Roberta Lewandovského utkání nakonec zvrátili na svou stranu a i přes řadu defenzivních chyb se posunuli na třetí příčku.

Začátek nového ročníku Barcelony nešlo označit jinak než jako velmi rozpačitý. Blaugranas nejdříve ztratili body po bezgólové remíze v Getafe a ke stejnému výsledku směřovalo i domácí trápení s Cádizem. Tříbodový zisk pro úřadujícího šampiona nakonec zachránil až v 82. minutě Pedri. Tentokrát se ovšem Barceloně postavil Villarreal, který před vlastním publikem nevyzrál na katalánského giganta od roku 2007.

Žlutá ponorka vstoupila do utkání aktivně a hned dvakrát v průběhu úvodních 10 minut byla blízko vedoucí trefě. Pokus Baeny však zamířil mimo a proti zakončení Alexandera Sörlotha se vyznamenal Marc-André ter Stegen. Hráči Barcelony naopak hned z první větší příležitosti udeřili, když volného prostoru ve vápně využil Gavi a hlavičkou na zadní tyč poslal hosty do vedení. V 15. minutě byla ztráta žlutých již dvojnásobná poté, co domácí obrana nedostoupila de Jonga, který ranou k tyči překonal Filipa Jörgensena. Ve 25. minutě měl na kopačce snížení po rychlém brejku Alfonso Pedraza, přízemní projektil ale ter Stegen vytěsnil na roh. Po něm ale již německý gólman inkasoval, když hlavičkou o tyč snížil Juan Foyth. Ve 40. minutě bylo srovnáno, když pohlednou kombinaci Villarrealu zakončil Sörloth do prázdné brány.

Krátce po změně stran se na hranici vápna ocitl u míče hostující Oriol Romeu a svým pokusem zamířil jen těsně nad břevno. Skóre se tak znovu měnilo až v 50. minutě, kdy po rychlém protiútoku dokonal obrat střelou k tyči Baena. Jen o chvíli později mohlo být opět srovnáno, rána Lamine Yamala se však do branky nevešla a orazítkovala spojnici břevna a tyče. Po hodině hry pálil zpoza vápna osamocený Lewandowski, s projektilem polského kanonýra si ale Jorgensen poradil. Blaugranas se tlačili za vyrovnáním, kterého se také v 68. minutě dočkali, když se nadvakrát prosadil Torres. Gólové představení stále nekončilo a jen o tři minuty později šla Barcelona do vedení, když se po střele Yamala do tyče prosadil dorážkou do odkryté branky Lewandowski. Katalánci i nadále hrozili, další trefy se ale již nedočkali.

Villarreal tak neukončil 16leté čekání na domácí vítězství nad Barcelonou a nepřipsal si ani bod. Katalánci se v příštím utkání 3. září podívají do Pamplony, kde je přivítá Osasuna. Žlutá ponorka o dva dny dříve navštíví klub se stejnou přezdívkou, a to Cádiz.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele