8. kolo
28.09.2024 21:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Osasuna šokovala suverénní Barcelonu. Kataláncům nadělila čtyři branky

Osasuna prožila neuvěřitelný večer, když v osmém kole La Ligy porazila Barcelonu 4:2, která tak v lize poprvé ztratila body. Katalánce rozebralo především útočné duo Pamplony Bryan Zaragoza a Ante Budimir. Barcelona doplatila na to, že po zranění brankářské jedničky Marka-Andrého ter Stegena nastoupil poprvé v sezoně od začátku Iňaki Peňa, jemuž se zápas nepovedl.

Osasuna hned od začátku ukázala, že se favorita nebojí a už v 18. minutě otevřel skóre kanonýr Budimir, který si naskočil na centr od Zaragozy, vyhrál souboj s mladým stoperem Pauem Cubarsím a razantní hlavičkou usměrnil míč do sítě.

Netrvalo to dlouho a Pamplona šla do dvougólového vedení, když si Zaragoza naběhl na přihrávku Pabla Ibáňeze, obešel brankáře Peňu a poslal Osasunu do dvougólového vedení. Neblíže snížení byl před poločasovou přestávkou obránce Jules Koundé, který ale hlavičkoval pouze do břevna.

Po poločasové pauze se Barca dostala do tempa a v 53. minutě se vrátila do hry, když Pau Víctor z úctyhodné vzdálenosti překonal brankáře Sergia Herreru. Hned poté se trenér Barcelony Hans Flick rozhodl poslat do hry ofenzivní esa Lamineho Yamala s Raphinhou, kteří hru Barcelony rozproudili.

V 72. minutě však pro Barcu přišla pohroma, rozhodčí nařídil pro Osasunu penaltu, kterou chladnokrevně proměnil Budimir a vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Vynikající večer pro Pamplonu pak v 85. minutě završil Abel Bretones, a přestože Yamal ještě stihl odpovědět krásnou brankou, Osasuna si náskok pohládala a na domácím stadionu El Sadar si připsala čtvrté vítězství v řadě.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele