10. kolo
19.10.2024 16:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Manuel Pellegrini (© AFP)

Osasuna nenavázala na povedený vstup do sezony a doma podlehla Betisu

Góly Vitora Roqueho a Chimyho Ávily ukončily na Estadio El Sadar neporazitelnost Osasuny v LaLize v této sezoně a pomohly Realu Betis v 10. kole k těsnému vítězství 2:1. Betis se navíc bodově dotáhl na svého soupeře, který po úspěšném startu zavrávoral.

Fanoušci Osasuny, která do tohoto zápasu vstupovala s 15 body na kontě, což se jí v této fázi sezony podařilo pouze jednou za posledních 10 prvoligových ročníků, byli pochopitelně v dobré náladě. Po několika minutách se však Betis dostal brzy do vedení zásluhou barcelonského odchovance Roqueho, který usměrnil střelu Aitora Ruibala do vzdálenějšího rohu brány za bezmocného Sergia Herreru. Brzy následoval tlak Osasuny, především Bryan Zaragoza dělal Betisu problémy na levém křídle, ovšem Aimar Oroz po jeho přihrávce z úhlu branku přestřelil.

Héctor Bellerín na druhé straně našel opět Roqueho, jehož pokus srazil Alejandro Catena na brankové čáře, a Herrera následnou Bellerínovu dorážku zneškodnil. Otevřený první poločas skončil převahou Osasuny, Ante Budimir ale z bezprostřední blízkosti bránu minul.

Střelce gólu Roqueho o přestávce vyřadilo zranění z prvního poločasu, což vedlo k poněkud nevítanému přijetí Ávily domácími fanoušky, kde před tím útočník hrál pět sezon. Netrvalo to však dlouho a příznivci Los Rojillos se radovali z vyrovnání. Po rozehrávce v hloubi pole Betisu se k hlavičce na zadní tyči dostal Lucas Torró, který parádním způsobem poslal míč do branky. Osasuna se po hodině hry hnala za vítězstvím, po Herrerově důrazné hlavičce se však k míči dostal Ávila a vrátil svému týmu vedení.

Hostující Natan pak byl v 96. minutě vyloučen, ale Betis už výhru udržel. Připsal si tak čtvrté vítězství v posledních pěti návštěvách El Sadaru. Tři body vynesly Betis v ligové tabulce před Osasunu na šesté místo, čtyřzápasová série Los Rojillos bez porážky tak skončila.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele