9. kolo
06.10.2024 16:15 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Lewandowski zase jednou předvedl svou extratřídu. Alavés vyřídil hattrickem během první půle

Fotbalisté Barcelony bez větších potíží vyhráli v devétém kole LaLigy na půdě Alavésu 3:0. Všechny tři branky hostů obstaral do 32. minuty hracího času Robert Lewandowski. Ten si tak vylepšil svou bilanci na úctyhodných 10 gólů, což je v průměru více než jedna přesná trefa na zápas.

Vzhledem k tomu, že v posledním utkání La Ligy Barca nestačila na Osasunu, nastoupili svěřenci Hanse Flicka na hřiště s velkým odhodláním krach v Pamploně odčinit. Hosté také zanedlouho otevřeli skóre, když Lewandowski hlavičkoval po fantastickém přímém kopu Raphinhy. O 15 minut později se polský reprezentant dočkal druhé trefy, opět zásluhou přihrávky od aktivního Raphinhy, když snadno doťukl balon do branky Alavésu. Lewandowski poté zkompletoval svůj první poločasový hattrick od března 2022. Zkušenému útočníkovi se skvěle podařilo z úhlu procedit míč za bezmocného Antonia Sivera.

Psal se rok 2016, když Alavés naposledy porazil Barcelonu. Alespoň trochu blíže k senzačnímu obratu mohlo být v závěru první půle, jenže trefa Toniho Martíneze byla pro ofsajd zrušena. A protože Barcelona měla v Baskicku téměř 70% držení míče, trenér Luis García musel před poslední dvacetiminutovkou udělat razantní změny. Ke zklamání domácích fanoušků však tato střídání neměla na průběh zápasu téměř žádný vliv.

V posledních minutách se katalánská družina spokojila s tím, že nechala domácí běhat bez balonu. Hosté si s míčem přihrávali ve středu hřiště a předváděli suverénní výkon. Místo Barcelony na vrcholu LaLigy zůstane přes říjnovou mezinárodní přestávku nedotčené. Flick bude spokojený zejména s fromou Lewandovského, jehož gólový přísun bude zásadní, pokud chtějí Blaugranas získat titul.

Autor: Livesport.cz / Luke Bridle

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pankrac

Lewa si slušně maže na chleba (nás) všechny, kteří jsme ho při přestupu zpochybňovali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele