5. kolo
14.09.2024 16:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Javi Puado hattrickem zajistil výhru Espanyolu. (© AFP)

Tři body Espanyolu hattrickem vystřílel Puado

Espanyol si připsal druhé vítězství v řadě, když zvítězil 3:2 nad Deportivem Alavés, které tak propáslo šanci posunout se na přední příčky La Ligy. Kataláncům zajistil tři body hattrickem Javi Puado.

Domácí hned v úvodu převzali iniciativu a snažili se otevřít skóre, což se jim málem podařilo po 10 minutách, kdy Alejo Véliz hlavičkoval o centimetry vedle. Tlak na branku Alavésu se nadále stupňoval a průlom přišel krátce poté, když pohotový Puado prokázal svůj gólový instinkt a z bezprostřední blízkosti proměnil prudkou přihrávku Álvara Tejery. Hostům se nedařilo vytvářet si šance, ale přesto se jim 10 minut před přestávkou podařilo srovnat.

Jon Guridi do pokutového území vrátil míč, který se zdál být již ztracený, a vybídl tak Tomáse Conechnyho, aby z metru s pomocí břevna napálil míč do sítě a umlčel domácí stadion. Hosté začali po přestávce dominovat, ale do vedení se dostali opět domácí. Stejná kombinace se ukázala jako smrtící, když Tejero nacentroval do pokutového území na Puada, který chytrou tečí míč usměrnil do vzdálenějšího rohu.

O několik minut později domácí zdvojnásobili vedení, když Walida Cheddiru v pokutovém území fauloval Antonio Sivera a Puado mohl z následného pokutového kopu zpečetit svůj hattrick. Ani hosté však ještě neskončili, protože po 20 minutách dokázali snížit, když Nahuel Tenaglia bravurně usměrnil z bezprostřední blízkosti rohový kop Joana Jordána. Ander Guevara měl poté fantastickou šanci získat pro hosty bod, když si našel místo ve vápně, ale svůj volej špatně načasoval a branku minul.

Espanyol si nakonec tři body pohlídal. Poté, co nevyhrál žádný z úvodních tří zápasů, se nyní odrazil ode dna a vyšplhal se na sedmou příčku, o jedno místo za Alavés, ale shodně se sedmi body po pěti odehraných zápasech. Tímto výsledkem ukončili hosté sérii tří zápasů bez porážky a příští pátek se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu, když se utkají se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele