4. kolo
31.08.2024 19:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Estadi Cornellà-El Prat (© flickr.com)

Espanyol na poslední chvíli otočil zápas s Rayem. Hrdinou se stal Véliz

Espanyol Barcelona díky gólu Aleja Vélize z 96. minuty poprvé od návratu do LaLigy zvítězil. Rayo Vallecano porazil 2:1 a připsal si důležité tři body do tabulky.

Hosté začali zápas jako ze snu a hned ve čtvrté minutě udeřili. Adri Embarba šikovnou přihrávkou zpoza vápna vyšachoval celou obranu Espanyolu, a přestože Joan García dokázal zasáhnout proti střele Álvara Garcíi, míč měl dostatečnou razanci na to, aby proklouzl za čáru. Domácí fanoušci však na vyrovnání nemuseli čekat dlouho. V osmé minutě Jofre Carreras dobře pronikl po pravé straně a poté nahrál míč na Carlose Romera, který si s klidem balon zpracoval a poté ho napálil do sítě hostí. Tento gól se zároveň stal prvním ligovým gólem Espanyolu v této sezóně.

Navzdory elektrizujícímu začátku zápasu se ve zbytku prvního poločasu hra změnila v boj ve středu pole, protože ani jedna strana nedokázala dominovat a jasných šancí bylo jako šafránu. Tento vzorec pokračoval i po poločase, kdy ani jeden z týmů nedokázal najít způsob, jak se dostat do větší příležitosti. Nakonec se zdálo, že se do vedení opět dostane Rayo, které si vytvořilo obrovskou šanci těsně před hodinou hry. García vybídl Sergia Camella, ale jeho střelu zblízka zablokovala obrana Espanyolu na brankové čáře.

Domácí měli 20 minut před koncem také příležitost jít do vedení, když se míč dostal na zadní tyč k Alexi Královi, ale ten se v tísni rozhodl přihrát napříč vápnem, odkud byl míč odklizen do bezpečí.

Když už se ale zdálo, že zápas spěje k nerozhodnému výsledku, Véliz ztrhl vítězství na stranu Katalánců, když sebral volný míč v pokutovém území a střelou do horního rohu rozvášnil domácí fanoušky. Vzhledem k tomu, že Espanyol nastoupil do zápasu bez vítězství a bez vstřeleného gólu, tak je určitě rád, že se mu podařilo tuto sérii prolomit.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele