3. kolo
29.08.2024 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktor Cyhankov (© AFP)

Girona doma Osasuně nedala šanci a má první výhru v sezoně

Girona, která ukončila svůj špatný vstup do sezony drtivým vítězstvím 4:0 nad Osasunou, si připsala první vítězství a uštědřila hostům první porážku v tomto ročníku La Ligy.

Hráči Girony okamžitě převzali kontrolu nad zápasem a v úvodu dominovali. Navzdory této převaze přišla první větší šance až po 22 minutách. Bryan Gil si míč zatáhl na svou oblíbenou levou stranu a vyslal na branku povedenou střelu, Sergio Herrera ale dokázal míč konečky prstů vytěsnit nad břevno.

Gil se však nenechal odradit a hned po přestávce na občerstvení vstřelil svůj první gól za klub. Přihrávka Viktora Cyhankova z hloubi pole se zdála být příliš dlouhá, ale Gil v plném běhu dokázal překvapit Herreru u jeho bližší tyče a dostal Gironu do vedení. Gil trápil Osasunu i nadále, když těsně před přestávkou vybídl přesnou přihrávkou Abela Ruize, ale útočníkova hlavička mířila těsně vedle branky.

Poločasová přestávka nezlomila tempo Girony, protože krátce po návratu na hřiště přidal druhý gól Cyhankov. S přihrávkou Bojana Mijovského si hostující obrana neporadila a míč se dostal k ukrajinskému hráči, který jej poslal do branky - 2:0. Domácí poté pokračovali v tlaku a Ruiz si těsně před přestávkou vynahradil svou chybu neuvěřitelným volejem, který skončil v horním rohu branky bezmocného Herrery . Čtvrtý gól přišel v závěru, kdy klid prokázal debutant Donny van de Beek, našel Cristhiana Stuaniho, který nemohl z bezprostřední blízkosti minout.

Výsledek zanechává oba týmy se čtyřmi body po třech odehraných zápasech, ale na základě dnešního utkání se zdá, že je to Girona, kdo má lepší předpoklady k tomu, aby bojoval o evropské příčky, protože Osasuna se herně trápila.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele