6. kolo
22.09.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavující Isi Palazón (© AFP)

Rayo srdnatým výkonem zaskočilo městského rivala. Bodový zisk Atlétiku zajistil Gallagher

Atlético Madrid remizovalo v šestém kole LaLigy na půdě Raya Vallecana 1:1. Domácí sice šli na konci první půle do vedení, avšak po návratu ze šaten stanovil konečné skóre Conor Gallagher. Los Franjirrojos tak proti svým městským rivalům zůstali bez výhry už 15. zápas v řadě.

Zápas na Estadio de Vallecas provázela od úvodního hvizdu fantastická divácká kulisa. Atleti byli blízko k otevření skóre po čtvrthodině hry, kdy Julián Álvarez napálil břevno. Následně se hra lehce překlopila na stranu domácích. Ti však mohli být za svou aktivitu paradoxně potrestáni, neboť po nepřesném počínání Isiho Palazóna se do útočného výpadu dostal Nahuel Molina a donutil Augusta Batallu k zákroku.

Los Franjirrojos ale i nadále kontrolovali hru, přičemž vlastní zářivé momenty měli také. Hosté při nich mohli děkovat Axelu Witselovi a Reinildu Mandavovi, kteří zablokovali nebezpečné pokusy svých protihráčů. O chvíli později vyslal Andrei Ratiu míč do nebezpečného prostoru, kde ho Palazón usměrnil do sítě. Kapitán Raya vstřelil svůj první gól v sezoně. Diego Simeone měl další důvod k obavám, protože César Azpilicueta musel před koncem poločasu odstoupit kvůli zranění.

Manažer Los Colchoneros reagoval na výkon z prvního poločasu útočnou rošádou, když před výkopem druhé půle nasadil Antoina Griezmanna a Ángela Correu. Za pět minut byl odměněn, protože Alexander Sörloth si skvěle vytvořil prostor, aby mohl vybídnout Gallaghera ke střele do dolního rohu. Batalla následně však svou branku zamkl, zlikvidoval například Álvarezovu pumelici.

V 73. minutě nastoupil na plac James Rodríguez, jenž ale dokázal vykouzlit jen slabý pokus, se kterým si Jan Oblak rutinně poradil. Na druhé straně ještě v samém závěru zakončoval z bezprostřední blízkosti Correa, nicméně Batalla jeho přízemní pokus ukryl do rukavic. Atlético tak ani v sedmém soutěžním duelu sezony nenašlo přemožitele, avšak spokojeno s výsledkem být nemohlo. Rayo naopak znovu připomnělo, že Madrid není jen o dvou týmech, když na dvě remízy proti Realu z posledních dvou střetnutí navázalo bodovým ziskem i proti Los Rojiblancos.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele