11. kolo
27.10.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Osasuna našla recept na Real Sociedad. V Baskicku dominovala na obou stranách hřiště

Rozjetá Osasuna opět ukázala svou sílu, když na půdě Realu Sociedad vyhrála 2:0. Tím vylepšila svou ligovou bilanci na jedinou porážku z posledních šesti duelů a poskočila na šestou příčku tabulky.

Real Sociedad za sebou nemá ideální vstup do sezony a věděl, že potřebuje dobrý výsledek, aby se přiblížil k příčkám zajišťujícím evropské poháry. Byli to však hosté, kteří se brzy ujali vedení, když se Lucas Torró v šestnáctce vyšroubaval ze všech nejvýše a poslal míč do sítě po přihrávce Bryana Zaragozy. Krátce po půlhodině hry Osasuna zdvojnásobila vedení, když Ante Budimir po další asistenci Zaragozy překonal Álexe Remira.

Domácí se snažili ještě v první půli výsledek korigovat a stupňovali tlak. Ale ani přes optickou převahu si tým kouče Imanola Alguacila nedokázal vypracovat slibnější příležitost. Nakonec byli domácí ještě rádi, že šli do šaten pouze se dvoubrankovou ztrátou, protože zákrok Jona Aramburua ve vlastním vápně posuzoval videorozhodčí.

Po přestávce přišel na trávník domácí Takefusa Kubo, jenž dodal San Sebastiánu potřebnou jiskru. Japonský útočník byl záhy blízko vstřelení kontaktního gólu, ale jeho hlavičku lapil Sergio Herrera. Domácí vypadali nebezpečně i nadále, ale Herrera si opět bezchybně plnil své povinnosti, když si poradil s pokusy Andera Barrenetxeai, Braise Méndeze a Kuba.

Domácí se sice hnali za snížením, ale zároveň si museli dávat pozor v defenzivě. Osasuna totiž zdaleka pouze nebránila. V závěrečné dvacetiminutovce mohla dokonce přidat další branky, ale Budimir i Juan Cruz pálili těsně vedle. Dvougólový náskok hostům nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu, což pro Rojillos znamenalo první venkovní ligové vítězství v sezoně a posun na příčky zajišťující evropské poháry. Domácí naopak museli překousnout první prohru v La Lize po čtyřech zápasech, která je ponechala na 12. místě v tabulce.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele