4. kolo
01.09.2024 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Abel Ruiz pojistil výhru Girony. (© AFP)

Girona díky vydařenému výkonu loupila v Seville. Krejčí opět sledoval zápas pouze z lavičky

Girona předvedla parádní výkon na hřišti soupeře, ve čtvrtém kole LaLigy tak zaznamenala výhru 2:0 nad Sevillou. Celkově to je šestá výhra Katalánců nad Rojiblancos v řadě, čímž prodloužila čekání trenéra Garcíi Pimienty na první výhru v čele andaluského týmu. Vítěznou trefu si připsal v závěru první půle Iván Martín, Ladislav Krejčí do utkání znovu nezasáhl.

Isaac Romero byl na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána hlavním tahounem cílevědomého začátku Sevilly, když donutil Paula Gazzanigu k brzkému zákroku. Poté ještě jednou hrozil střelou ke vzdálenější tyči, ale ani napodruhé nebyl úspěšný. Domácí však na tyto povzbudivé momenty nedokázali navázat a v závěru prvního poločasu dokonce inkasovali.

Záložník Girony Martín totiž po přihrávce Miguela Gutiérreze z bezprostřední blízkosti doklepl míč do branky a poslal hosty do vedení. Sevilla si myslela, že se jí podařilo okamžitě odpovědět prostřednictvím letní posily Chidery Ejukeho, ale jeho oslavy přerušil zdvižený praporek asistenta.

Míchel se rozhodl do druhé části zápasu nasadit několik nových tváří včetně Arnauta Danjumy, který si zároveň odbyl premiéru. Právě Danjuma však těsně před hodinou hry promarnil šanci zdvojnásobit náskok svého týmu, když po centru Abela Ruize hlavičkoval do břevna. Sevillští fanoušci byli z neschopnosti svého týmu vstřelit vyrovnávací branku stále více frustrovaní a jejich nálada se nakonec ještě zhoršila, když rozhodčí po dlouhém přezkoumávání nařídil pokutový kop pro Gironu. Ten proměnil Ruiz a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Ejuke se ještě pokoušel dostat Sevillu do hry, ale jeho razantní střelu dokázal Gazzaniga zastavit. Domácí tak nedokázali najít cestu přes houževnatou obranu Girony a hosté slavili druhou výhru v řadě bez inkasované branky. Míchelovi svěřenci dosud vybojovali sedm bodů, zatímco domácí jsou před reprezentační pauzou na pouhých dvou. České fanoušky nepotešilo, že se do hry opět nedostal Krejčí. Ten již třetí zápas v řadě proseděl pouze na lavičce náhradníků.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele