9. kolo
06.10.2024 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dodi Lukébakio (© Fran Santiago / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Sevilla díky výhře bodově dohnala Betis. Domácím zajistil výhru Lukebakio

Hráči Sevilly vyhráli v devátém kole LaLigy na svém hřišti nad městským rivalem Betisem 1:0. Rozhodujcí moment nastal v 50. minutě, kdy Dodi Lukebakio proměnil pokutový kop. Rojiblancos tak prodloužili neporazitelnost v derby na sedm zápasů v řadě.

Domácí začali lépe a už po 10 minutách mohli otevřít skóre, jenže přesná rána Chidera Ejukeho vyšla pro ofsajd ze zárodku akce vniveč. Real Betis se rychle vzchopil, Giovanni Lo Celso a Vitor Roque donutili Örjana Nylanda k zákrokům. Hosté se tak snažili vylepšit bilanci jediného gólu z předchozích čtyř venkovních ligových zápasů. Zbytek půle měli Rojiblancos značnou převahu v držení míče, ke tvorbě brankových příležitostí to ale nevedlo.

Sevilla dostala několik minut po výkopu druhé půle možnost zahrávat penaltu, protože Diego Llorente nešťastně zasáhl míč rukou. Lukebakio se postavil k pokutovému kopu a přesnou ranou do dolního rohu otevřel skóre zápasu. Manuel Pellegrini se zoufale snažil zvrátit průběh zápasu, a proto po hodině hry představil dvě čerstvé tváře. Nicméně jeho tým i nadále v poslední třetině hřiště nedokázal vymyslet něco překvapivého.

Místo toho to byl střelec Lukebakio, kdo z vlastního vápna odvrátil několik slibných balonů. Závěrečný tlak Betisu pak podpořil svým vyloučením Tanguy Nianzou, skóre se ale ani po jeho odchodu ze hřiště nezměnilo. Domácí družina si tak nakonec připsala třetí vítězství v této sezoně, díky němuž se vyšvihla na 12. místo tabulky.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele