základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2007 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona bez potíží přehrála Rangers

Bez sebemenších problémů přejela Barcelona ultradefenzivně hrající Rangers a po zásluze se osamostatnila na čele tabulky skupiny E. Skotové opět naprosto rezignovali na snahu hrát fotbal a do útoku se nehrnuli ani když prohrávali o dvě branky...

Ze Ciudad Condal se během týdne ozývaly hlasy volající po rychlém gólu a Blaugranas tento cíl splnli na jedničku. Už v šesté minutě našel probouzející se Ronaldinho Messiho na pravé straně, jehož hlavičku na zadní tyč dorazil do branky po vyhraném souboji s Cuellárem Thierry Henry. Od úvodního hvizdu uběhlo 360 sekund a o výsledku zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Vzhledem k naprosté neschopnosti Rangers ve hře směrem dopředu bylo potřeba zodpovědět už jen jednu otázku: Kolik gólů ještě Barca nastřílí?

Katalánci si před utkáním slibovali, že brzký gól popožene soupeře dopředu, ovšem nestalo se. Svěřenci Waltera Smithe i nadále bránili v deseti lidech a pravděpodobně věřili v gól po nějaké standardní situaci. Domácí zcela ovládli hřiště a nad protestanty naprosto dominovali, skvělý den měl hlavně záložník Xavi.

V sedmnácté mintuě se málem prosadil jeho parťák ze zálohy Andrés Iniesta, když vedle letící střelou zakončoval průnik Lionela Messiho. Hlavička DaMarcuse Beasleyho směřující mimo Valdésovu branku znamenala kratičkou pauzu v trvalém tlaku vítězů Ligy mistrů z roku 2006.

Velkou radost měli snad všichni fotbaloví fanoušci z výkonu Ronaldinha, který je skutečně každým zápasem lepší a lepší. Už o víkendu vstřelil dvě branky a i tentokráte byl blízko gólu, když vyslal tvrdou střelu směrem k bráně Rangers a gólman McGregor měl hodně práce, aby míč vyrazil nad břevno.

Skotský brankář byl ve střehu také proti pokusu Xaviho, jehož do šance vyslal aktivní Ronaldinho. Další akci pro změnu zakončoval Henry. Abidalův centr z levé strany se dostal k Xavimu, jenž okamžitě přihrál francouzskému kanonýrovi, ale tomu střela nesedla.

Definitivní hřebíček do rakve Glasgow Rangers přišel krátce před odchodem do kabin, Ronaldinho si narazil s Messim, což mu umožnilo dostat se přes skotské obránce. Proti Brazilci sice ještě dokázal zasáhnout výborný McGregor, ale ani ten už nemohl nic dělat s následnou dorážkou Lionela Messiho. Argentinský mladík zaznamenal už čtvrtý gól v letošním vydání Ligy mistrů.

Po přestávce monolog Barcelony pokračoval. Útočně naladěn byl na pravé straně obrany Carles Puyol, v 51. minutě stál právě jeho průnik u zrodu první vážnější šance druhé pětačtyřicetiminutovky, akci barcelonského kapitána zakončoval jeho zástupce Xavi, Barca vytěžila pouze roh.

Poté se katalánský záložník změnil ze střelce v nahrávače, když přistrčil míč Messimu, jenž si krásně poradil s Davidem Weirem, ale radost z případného gólu mu překazil McGregor, jednoznačně nejlepší hráč svého týmu.

Zkušený brankář si poradil i s Thierry Henrym, dobře zasáhl při průniku Puyola a očima jistil skvělou ránu Xaviho do boční sítě. Barca i nadále útočila, Messi ovšem akci Henryho s Iniestou nevyřešil zrovna nejšťastněji. Oživení v útočných řadách Blaugrans přinesl mladičký supertalent Bojan Krkic, který nahradil za bouřlivého aplausu publika Ronaldinha. Jeho překvapivá dělovka z poza šestnáctky překvapila McGregora, jemuž míč vypadl z rukou a pod svou moc ho znovu dostal až na brankové čáře.

V závěrečných sekundách zápasu si Rangers asi uvědomili, že z dvougólového manka se se svým betonem nedostanou a výsledek 0:2 jim body nepřinese, a tak si v nastaveném šance připravili dvě střely na branku Victora Valdése. S tou první z přímého volného kopu Darchevilleho katalánský strážce svatyně problémy neměl, při voleji Nacho Nova už však musel vytáhnout parádní zákrok, který mu zaručil nejen čisté konto z tohoto zápasu, ale také prodloužení neprůstřelnosti v celém letošním ročníku nejprestižnější evropské soutěže.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*luke

zasrana Barcelona!!!

do toho Rangers

Reagovat
HOST*

ty jsi máslíčko viď?cos asi tak čekal???

Reagovat
HOST*Devil

Fandit budu Rangers , ale Barca doma asi body nerozda !

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
HOST*bary72

Fandím Rangers, ale myslím si totéž co Devil. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers mají skvělou formu, ale tady podle mě neni co řešit. Kouzlo Nou Campu trvá... Uvidíme, jak to Frank zvládne po taktické stránce a jak moc budou naši odolní proti trvdé skotské hře. O motivaci by neměla být nouze, Ronaldinho se musí ukázat, aby umlčel alespoň na chvíli kritiky. Mimoto si můžeme dnes zajistit postup do osmifinále před vlastním publikem.

Visca el Barca.

Reagovat
HOST*

TY SI FAKT ODBORNIK....

JE VIDET ZE TOMU ROZUMIS...

MLUVIS JAK KDYBY SI VLASTNIL TU SKURVENOU BARCELONU...

BARCELONA SHIT

Reagovat
Pharrell

3:0(Henry,Ronnie,Messi)

Reagovat
HOST*chose

muj tip 5:0 nebo 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem neviděl live, ale z toho sestřihu to vypadalo, že byl Ronaldinho u drtivý většiny našich nebezpečnejch situací. Žeby se opravdu začalo něco dít ...?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bylo pohodové vítězství. Rangers celou dobu bránili. Rozhodl rychlý gól a pak jako kdyby se Rangers smířili s porážkou. Jinak Ronnie hrál skvěle a jsem rád, že jsme konečně dokázali právě dík Ronniemu dát gól do plné obrany.

Reagovat
HOST*aa

a videli ste jak se Ronaldinho netrefil do mice

Reagovat
HOST*jiri - fcb

viděl, no a? Já bych ocenil, jak rychle se vzpamatoval, rychle zhodnotil situaci, neztratil balon a výbornou přihrávkou uvolnil spoluhráče ...

Reagovat
HOST*PD

přesně tak..je to skvělej hráč

Reagovat
HOST*

ALE PICU..

Reagovat
HOST*FF

A co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele